Srednje škole u Boru od ponedeljka prelaze na kombinovani model rada, osnovne škole rade normalno

Ministarstvo prosvete saopštilo je da učenici u srednjim školama u Boru, od ponedeljka 20. septembra, prelaze na kombinovani model nastave, tako što se odeljenje deli u dve grupe i svaka grupa pohađa nastavu svaki drugi dan.

Kombinovani model nastave podrazumeva da se obrazovno – vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u dve grupe.

Osim Bora, srednjoškolci prelaze na kombinovanu nastavu u još 44 opštine i gradova, među kojima su i Beograd, Zaječar, Vršac, Valjevo, Šabac, čačak, Niš, Sokobanja, Smederevo, Jagodina, Paraćin i dr.

Kada je reč o nastavi u osnovnim školama u Boru, ona će se za sada realizovati normalno, dakle učenici idu svaki dan u školu.

Da podsetimo, Ministarstvo prosvete je na početku školske godine definisalo tri modela nastave, gde prvi model podrazumeva normalno pohađanje nastave, drugi model je kombinovani gde se odeljenja dele u dve grupe i svaka grupa jedan dan pohađa nastavu, a naredni dan prate onlajn, dok treći model nastave podrazumeva potpuni prelazak na onlajn.