SSP Bor: Zdravstveni sistem je u kolapsu, zaposlite medicinske radnike

7
1102

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je od Ministarstva zdravlja da zbog manjka zdravstvenih radnika u Boru, odobri prijem lekara i medicinskih sestara koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Bor.

SSP navodi da je na evidenciji NSZ Bor bez posla 15 doktora opšte prakse i 108 medicinskih sestara, a Ministarstvo zdravlja i Komisija za nova zaposlenja odbila je zahtev direktora Opšte bolnice u Boru Gorana Joksimovića da posao dobije 30 sestara, deset lekara i dva radiološka tehničara.

„Obratili smo se i gradonačelniku zahtevom da se sva budžetska sredstva, određena za ono što trenutno nije prioritet, preusmere ka rešavanju ovog problema i naveli da ćemo ih u suprotnom smatrati direktno odgovornim za kršenje ljudskih prava svakog građanina Bora koji ne bude dobio adekvatnu zdravstvenu zaštitu i pomoć“, saopštio je SSP.

Ta stranka podseća da je epidemiološka situacija u Boru znatno pogoršana, i da je, zaključno sa 3. decembrom, ukupan broj osoba koje imaju korona virus 810, a da broj preminulih nije poznat zbog odluke da ta informacija bude centralizovana.

SSP je upozorio i da usled kolapsa zdravstvenog sistema i velikog broja medicinskih radnika koji su u izolaciji, pacijenti koji nemaju koronu ne dobijaju neophodnu zdravstvenu pomoć i zaštitu.

(Beta)7 KOMENTARA

 1. Mogu li ti lekari i sestre da se jave na dobrovoljni ( volonterski ) rad , cime bi pokazali dobru volju i znanje koje poseduju , da ne pricam o hipokratovoj zakletvi.
  A sto se tice kolapsa sistema…
  Pa sistem nije ni postojao.
  Sve je svedeno na popis prodaje lekova da bi farmaceutska oligarhija i dalje lepo zaradjivala na suplementima i medikamentima koji NE LECE nego ublazavaju ili otklanjaju simptome.
  Npr svaki antipiretik (npr. paracetamol)
  Uklanja povisenu temperaturu ali to ne znaci da ubija infekciju.
  Naprotiv svako sredstvo koje koristimo steti prirodnim mehanizmima zastite kao sto je povecanje telesne temperature .
  A ovi iz SSP mnogo pametni delili bi posao i pare sakom i kapom…
  Ali prvo malo sebe da zbrinu.
  Ono bar cetiri godine.

 2. Za Panoramiksa:
  Kakav bre volonterski rad?! Pozapošljavaše se veze i vezare. Za koga da volontiramo? Ovde svi misle da se razumeju u medicinu. Medicina je teška nauka i ne traje džaba studiranje 6 godina najmanje. Osim toga idi ti pa volontiraj. Bote, lepo vaspitanje dolazi od kuće. Poyy

 3. @ Lekar
  Jak si mi ti lekar kad bi lecio i pomagao samo za pare.
  Ajde razumem deca bankara budu bankari..politicara politicari..pevaca pevaci…ali kad deca lekara masovno postaju lekari…onda tu nesto smrdi..zato i neces bez para da pomazes ljudima.A kucno vaspitanje okaci macku o rep.

 4. Ima lekara u Bor-u,ali nece da rade svoj posao za koji su placeni.Naprimer Kardiolog koji nikada ne pregleda bolesne od srca vec im mesecima zakazuje nove termine bez pregleda.
  Treba da se stidi i ode ako ima obraza mada sumnjam. Ima i puno drugih koiji su slicni njemu i zato je BOR na prvom mestu u Srbiji po nedostatku dobrih lekara .

 5. Pravo pitanje u svemu ovome je : Zasto se ja i moja firma opterecujemo davanjima za zdravstvenu zastitu u visini od oko sto evra a ja placam pregled kod privatnika placam lekove a i ne mogu da budem bolestan jer radim privatno i svako odsustvovanje znaci manju platu.
  Odgovor: Zato sto se povladjuje jednom prepotentnom i razmazenom pogospodjenom sloju drustva koji dugo dugo ne radi kako treba i cija profesionalnost i kvalitet je odavno u pitanju.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime