SSP: Neophodno je organizovati izbore za Savete mesnih zajednica u Boru

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) održao je konferenciju za novinare na kojoj su ukazali na problem isteka mandata Saveta mesnih zajednica u Boru što onemogućava bolje delovanje i rešavanje problema u naseljima.

Savetima mesnih zajednica je, prema rečima potpredsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru, Gordane Marinović, pre više godina istekao mandat, te da je neophodno organizovati izbore kako bi dobili stvarna ovlašćenja i budžete.

„Mesna zajednica „Staro Selište” je jedan od zaboravljenih delova grada. Ulice i trotoari su u katastrofalnom stanju, ulična rasveta skoro i da ne postoji, psi lutalice kao konstantan problem. Ulica Albanskih spomenica je nedavno navodno renovirana, a u realnosti je samo zakrpljeno par rupa. U ulici koja ima dvanaest solitera sa po 44 stanova postoji samo jedan parking prostor sa deset parking mesta. Stanari neretko plaćaju kazne za nepropisno parkiranje, a rešenja ni na vidiku”, objašnjava Marinović.
Dobro organizovani Saveti mesnih zajednica bi pomogli u tome da problemi svih delova grada budu transparentniji i da se do rešenja dođe, ističu iz ove stranke.