SSP: Pomoći ćemo stanarima pri rešavanju problema nedostataka parking mesta u ulici Albanske spomenice u Boru

Na tribini koju je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Boru (SSP) održao u Mesnoj zajednici Staro Selište kao najveći problem izdvojio se nedostatak parking mesta, naročito u ulici Albanske spomenice u Boru.

Problemi Mesne zajednice Staro Selište su, kako kaže predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru, Irena Živković, loša, skoro nikakva rasveta, psi lutalice kao simbol ovog naselja, nepostojanje trotoara, neuređenost stepeništa i ulica.

„Međutim, u ovoj mesnoj zajednici najveći problem je nedostatak parking mesta, naročito u ulici Albanske spomenice. Ovde ima deset zgrada, oko 400 porodica što zahteva veliki broj parking mesta. U vezi sa problemom nedostatka parking prostora, stanovnici MZ Staro Selište su nam rekli da su više puta pokušali da se obrate nadležnima i da traže rešenje ovog problema. Ljudi plaćaju kazne za parkiranje, ulica je nefunkcionalna, na primer, vozilo hitne pomoći ne može da se okrene u ovoj ulici. Kada su pokušali sa peticijom stanara, neki upravnici zgrada nisu dozvoljavali da one uđu u zgrade. Mi smo se ponudili da pomognemo, tako da ćemo sa Grupom građana „Glasno za omladinu” ići od vrata do vrata i pitati ljude da li im treba parking, pokupiti potpise i pomoći Savetu MZ Staro Selište da proceduralno nastavi rešavanje ovog problema”, kaže Živković.

Za rešavanje ovog problema su, prema rečima Dejana Lazara iz Grupe građana „Glasno za omladinu”, moguća mnoga rešenja, između ostalog to su podzemna ili spratna garaža.

„Smatramo da čelnici Gradske uprave treba da na primeru nekih evropskih zemalja vide kako da reše problem nedostatka parking mesta. GG „Glasno za omladinu” podržaće svaku inicijativu bilo koje političke grupacije koja je časna i koja za cilj ima poboljšanje života naših sugrađana. Mi jesmo opozicija gradskoj vlasti, ali ne želimo da budemo opozicija našim sugrađanima”, ističe Lazar.

Naredna tribina, najavljuju iz GO Stranke slobode i pravde u Boru, održaće se u utorak, 2. avgusta od 19 časova u Mesnoj zajednici Novo Selište.