SSP: Tražićemo obrazloženje zašto nisu prihvaćeni naši predlozi za rebalans budžeta

 Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Boru (SSP) sazvala je konferenciju za medije na kojoj su govorili o tome da nijedan predlog ove stranke nije razmatran prilikom rebalansa budžeta, kao i o tome da nisu dobili nikakvo obrazloženje zašto je to tako.

Budžet grada Bora je 5 milijardi dinara, dosta je povećan i ovo je prilika, smatra predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru, Irena Živković, da gradska vlast uloži u ljude i pomogne bolji život svbojih sugrađana.

„Predlozi koje smo imali tiču se opšteg interesa građana Bora, a to je manjak lekara, i specijalista, i opšte prakse. Sa opšte prakse lekari se šalju u službu hitne pomoći. Imamo vozila, imamo vozača, ali nemamo ekipe hitne pomoći koju čine lekar i medicinska sestra što na godišnjem nivou iznosi oko tri miliona dinara. Gradonačelnik se ovih dana hvalio time koliko ulažemo u sredstva za rad Doma zdravlja i bolnice i to je u redu i treba pohvaliti. Ali ukoliko nemamo one koji će rukovati tim sredstvima i instrumentima, svakako da ne možemo ništa ni uraditi. Građani već godinama apeluju da se dobije još jedna ekipa hitne pomoći”, kaže Živković.

Stranka slobode i pravde nije dobila obrazloženje zašto njihovi predlozi za rebalans budžeta da gradski prevoz i udžbenici za učenike srednjih škola budu besplatni, kao i užina za učenike nižih razreda osnovne škole, te će na narednoj sednici Skupštine grada Bora koja će biti održana u petak, 1. jula tražiti obrazloženje.

Živović je pozvala ostatak opozicije da na sednici Skupštine insistiraju na tome da se razmatraju i predlozi opozicije i da se prestane sa praksom da samo vlast može da odlučuje.