Šta vas sve očekuje u Boru i okolini tokom prvomajskih praznika [PROGRAM]

Prvomajski praznici će u Boru u organizaciji brojnih ustanova, društava, udruženja i preduzeća, a pod pokroviteljstvom opštine Bor, biti obeleženi brojnim programima od 30. aprila do 2. maja.

Borane i njihove goste već 30. aprila očekuje „Bakljada“ u Zlotu, manifestacija koja će početi Sajmom etno hrane u centru ovog sela u 16 časova, pa svečanim defileom upaljenih baklji u 19 sati, pa sve do kulturno-umetničkog programa u sali Doma kulture u Zlotu, koji je najavljen za 20 časova.

Tradicionalni Uranak počinje uobičajenom prvomajskom, rudarskom budilicom koja će ulicama Bora i Banjskog polja poznati stanovnike da proslave Međunarodni praznik rada.

Do Borskog jezera je obezbeđen besplatan autobuski prevoz 1. maja sa polascima iz centra grada, na svakih pola sata, od 10 do 15 sati i povratkom sa Borskog jezera, s tim što zadnji autobus za Bor polazi oko 16 časova.

U utorak, 1.maja na Borskom jezeru, na potezu oko stadiona, od 10 do 17 sati biće promovisana turistička ponuda opštine Bor i izložbena postavka ručno izrađenih suvenira.

Na bini na glavnoj plaži, počev od smenjivaće se: Duvački orkestar Bor od 11 sati, Tamburaški orkestar „Zlatne strune“ od 11 časova i 45 minuta, kao i Bend „No limit“ koji nastupa od 12 sati i 30 minuta.

U sali Muzičke škole u Boru od 20 sati nastupaju Vladan Paja Vučković i  „Spiritus movens“ bend, a ulaz  je slobodan.

U sredu, 2.maja od 9 do 14 sati biće organizovan obilazak Lazareve pećine za posetioce i turiste.

Udruženje „Promovara“ sa partnerima će kod motela organizovati od 9 do 17 časova Sajam etno hrane, a ispred pećine će od 10 do 17 časova biti postavljeni štandovi Turističke organizacije Bor i organizovana promotivno-prodajna izložba autentičnih suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata.

Obeležavanje prvomajskih praznika biće zaokuženo 2.maja na planini Stol pešačkom turom od Doma kulture preko Krivelja do Cepa, koja počinje u 7 sati, a od 11 i tradicionalnim usponom na vrh planine Stol.

U 8 časova, obaveštavaju organizatori, iz Novog gradskog centra do Cepa polazi autobus, koji se vraća u Bor u 17 časova.

Organizatori proslave prvomajskih praznika su Centar za kulturu, Turistička organizacija, Planinarskog društvo Bor, udruženja građana, mesne zajednice: Zlot, Brestovac, Banjsko Polje, Bučje, Krivelj, Luka, Gornjane, ali i borska javna i javno komunalna preduzeća.

Pokrovitelj je Opština Bor.