Štab za vanredne situacije preporučio borskim školama “online” nastavu, čeka se saglasnost ministarstva

Gradski štab za vanredne situacije grada Bora preporučio je danas školama da zbog pogoršane epidemiološke situacije nastavu organizuju “online”.

Direktorima osnovnih škola u Boru preporučeno je da za učenike viših razreda, od petog do osmog, nastavu organizuju “online”.

Za učenike nižih razreda, od prvog do četvrtog, preporuka je da se nastava odvija kao i do sada uz primenu svih mera zaštite i iz kontinuirano praćenje epidemiološke situacije. Ukoliko se u bilo kom odeljenju situacija pogorša i pojave slučajevi zaraze kod učenika ili nastavnika za to odeljenje organizovati “online” nastavu, navodi se dokumentu usvojenom danas.

Preporuka je upućena i svim borskim srednjim školama da u potpunosti pređu na “online” nastavu.

“O preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije grada Bora je obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i stupiće na snagu kada resorno ministarstvo da saglasnost. Verujem da ćemo vrlo brzo, u toku dana, dobiti saglasnost jer je epidemiološka situacija u gradu zaista teška”, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

On je kazao da je 117 učenika i 31 nastavnik u srednjim, kao i 127 deteta i 33 nastavnika u osnovnim školama trenutno van nastavnog procesa.

Školama je preporučeno da nastavu organizuju “online” u periodu od deset dana, odnosno od 24. novembra do 4. decembra.