Štab za vanredne situacije u Boru doneo nove, relaksiranije mere

3
5775

Štab za vanredne situacije grada Bora doneo je na nadašnjoj sednici tri nove naredbe u skladu sa trenutnim epidemiološkim stanjem u gradu.

Radno vreme ugostiteljskih objekata bez letnjih bašti od utorka biće produženo do 21 čas, svim privrednim subjektima na teritoriji grada naloženo obavezno isticanje maksimalnog broja osoba koje mogu istovremeno boraviti u objektu, a od sutra je dozvoljeno i korišćenje gradskih bazena.

“Odluku da otvorimo gradski bazen doneli smo na preporuku Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije, a na osnovu mera koje je propisao Institut za javno zdravlje “Batut”. Institut je propisao tačne mere i preporuke pod kojima se mogu koristiti javna kupališta i spa centri, što će biti strogo kontrolisano. Svedoci smo velikog broja kupača na Borskom jezeru, što je u skladu sa vremenskim prilikama i očekivano, zbog čega još jednom moramo apelovati na građane da u ograničenom broju idu na kupališta i da poštuju propisane mere distance i nošenje maske”, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Pre ulaska na gradski bazen, svim kupačima će se meriti temperatura, a obavezno je održavanje fizičke udaljenosti, uz preporuku nošenja maski, osim u prostoru oko i u bazenima. Takođe, na ulazima će biti postavljene dezobarijere, voda u bazenima će biti hlorisana prema odgovarajućim propisima, a biće vršena i češća dezinfekcija prostorija.

3 KOMENTARA

  1. Na ovoj vrućini i normalno je da toplomer pokaže povišenje temperature, naročito ako se izađe iz vozila ili ako neko pešački do bazena, recimo. Na osnovu čega će te odrediti da li je to potencijalno obolela osoba ili možda samo osoba kojoj se glava “usijala”od sunca, na putu do bazena? Da…i baš će se na bazenu držati socijalna distanca! Ne menjaju se mere prevencije od trenutne epidemiološke situacije nego iz vašeg interesa!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime