Štab za vanredne situacije u Boru doneo nove, relaksiranije mere

Štab za vanredne situacije grada Bora doneo je na nadašnjoj sednici tri nove naredbe u skladu sa trenutnim epidemiološkim stanjem u gradu.

Radno vreme ugostiteljskih objekata bez letnjih bašti od utorka biće produženo do 21 čas, svim privrednim subjektima na teritoriji grada naloženo obavezno isticanje maksimalnog broja osoba koje mogu istovremeno boraviti u objektu, a od sutra je dozvoljeno i korišćenje gradskih bazena.

„Odluku da otvorimo gradski bazen doneli smo na preporuku Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije, a na osnovu mera koje je propisao Institut za javno zdravlje „Batut“. Institut je propisao tačne mere i preporuke pod kojima se mogu koristiti javna kupališta i spa centri, što će biti strogo kontrolisano. Svedoci smo velikog broja kupača na Borskom jezeru, što je u skladu sa vremenskim prilikama i očekivano, zbog čega još jednom moramo apelovati na građane da u ograničenom broju idu na kupališta i da poštuju propisane mere distance i nošenje maske“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Pre ulaska na gradski bazen, svim kupačima će se meriti temperatura, a obavezno je održavanje fizičke udaljenosti, uz preporuku nošenja maski, osim u prostoru oko i u bazenima. Takođe, na ulazima će biti postavljene dezobarijere, voda u bazenima će biti hlorisana prema odgovarajućim propisima, a biće vršena i češća dezinfekcija prostorija.