Stafanović u Boru: Policija će imati bolje uslove za rad

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo da će novi Zakon o policiji omogućiti bolje uslove rada i efikasniji rad ove službe.

stefanovic

“Zakon o policiji će omogućiti bolje raspoređivanje policije u Policijskim upravama, karijerno napredovanje, bolju kontrolu rada i sve što će činiti da policija bude efikasna i bliža svom narodu i zajednici”, rekao je Stafanović u Boru, gde je razgovarao sa predstavnicima sindikata i načelnicima više Policijskih uprava.

On je dodao da će novi zakon omogućiti napredak, jer će pripadnici policije videti da se ceni njihov rad i požrtvovanje.

“Videće se da cenimo onog policajca koji nije korumpiran i koji ne sarađuje sa kriminalcima, već se maksimalno zalaže za povećanje bezbednosti, a takvih je preko devedeset odsto”, rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da će policija ubuduće štititi svakog svog pripadnika.

“Scene u kojima su policajci mete i predmet iživljavanja, od sportskih manifestacija do drugih okupljanjima na ulicama, ubuduće više ne smeju da bude slika Srbije”, kazao je Stefanović i dodao da će nove uniforme za policajce stići ovog meseca.

Stefanović je u Policijskoj upravi u Boru razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije i Policijskog sindikata Srbije, kao i načelnicima policijskih uprava iz Bora, Zaječara, Požarevca, Jagodine, Kruševca, Niša, Prokuplja i Pirota.

(Beta)