Stambeno apelovalo na Borane: Izmirite dugove i izbegnite tužbu i izvršitelje

0
1359

Javno preduzeće za Stambene usluge u Boru apelovalo je na Borane da izmire dugovanja starija od godinu dana kako bi izbegli utuženje. Rok za plaćanje računa je 31. januar.

Čak 850 Borana duguju ovom preduzeću 14 miliona dinara, a zanimljivo je da ima i građana koji su samo za komunalne usluge ostali dužni i više od dva miliona.

Duguju i pravna lica, ali su njihove obaveze, ipak, daleko manje. Tako kolektivi za komunalne usluge nisu namirili Javnom preduzeću za stambene delatnosti oko devet miliona dinara.

Neredovno plaćanje dovelo je do toga da JP za stambene delatnosti, kako je istakao direktor ovog kolektiva Slaviša Frišković, mora da pribegne nepopularnoj meri utuženja, što za sobom neminovno može da dovede i do plenidbe imovine zbog duga od strane sudskih izvršitelja.

Kako se to, ipak, ne bi dogodilo, menadžment ovog kolektiva pozvao je građane da svoje dugove, ipak – namire.

“Molimo građane još jednom da plate dug makar za januar  prošle godine do 31. ovog meseca. Želimo da im pomognemo da izbegnu izvršitelja, čiji troškovi mogu da budu i do 15.000 dinara”, kazao je  Slaviša Frišković, direktor JP za stambene delatnosti.

Građani Bora duguju Javnom preduzeću za stambene delatnosti 755 miliona dinara, a neki od tih računa nisu plaćeni čak punu godinu.Posredstvom suda ovo preduzeće pokušaće da naplati 200 miliona dinara i isto toliko preko izvršitelja. Ostalima je ponuđen reprogram.

Nažalost, mogućnost plaćanja duga u više mesečnih rata dužnici mogu da iskoriste još sutra, poslednjeg januarskog dana.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime