Toplana Bor: Deo ulice 3. oktobar bez grejanja

42
31

Obaveštenje JKP “Toplana Bor” o isporuci toplotne energije za dan 9. april 2013. godine.

Toplana Bor

Poštovani korisnici,

zbog izvođenja radova na saniranju proboja dela vrelovodne mreže na adresi 3. oktobar br.107, došlo je do prekida u isporuci toplotne energije za korisnike na sledećim adresama: 3. oktobar neparni bojevi od 105 do 119.

Radnici JKP Toplane su na terenu i nastoje da u što kraćem roku saniraju nastali proboj na vrelovodu.

Normalizacija u isporuci toplotne energije za grejanje očekuje se u večernjim satima.

Zahvaljujemo se svim korisnicima naših usluga sa pomenutih adresa na razumevanju i strpljenju.

S poštovanjem,
JKP ”Toplana” Bor

42 KOMENTARA

 1. Evo odgovora: U prvoj kulu samca pukla je cev (vertikala), koliko sam upoznat zbog direktora čekalo se do ponedeljka da se preduzmu potrebni radovi na pomenutoj vertikali.Radovi su trenutno u toku i moja lična procena je da će grejanja biti u večernjim satima.Inače da napomenem da Toplana uredno isporučuje toplotnu energiju prema podstanici u S.Smeštaju tako da rešenje problema isključivo zavisi od radnika koji održavaju pomenuti objekat.Pratite nas na http://www.toplana.rs kao i preko twitter naloga @ToplanBor i brže ćete dolaziti do potrebnih informacija.Naravno i bor030 je dobar izbor…

 2. moram da primetim da ne pominjete probleme sa grejanjem u IV mesnoj, ulica 3.oktobar zgrade 81 i 103, za koje provereno znam da nemaju grejanja. Nismo primetili ni da su se obavljale tople probe, ja zivim u 81. Mozda vam jos uvek niko nije prijavio, ja sam pokusala telefonom,bilo je zauzeto jako dugo a nisam imala vremena da cekam da se oslobodi veza, zbog dugih obaveza

 3. U ulici Doktora Milovanovica zgrada 15 jos uvek nema grejanja iako ste telefonom naglasili da ce ga biti u toku dana, to se nije desilo

 4. Saopštenjem od 15.10.2012god.obavestili smo o problemima kojih ima u IV MZ i koji su već danas otklonjeni kao i na adresi dr.Milovanović 15.Napominjemo da naša saopštenja bilo da su data u pisanoj ili telefonskom razgovoru, sadrže činjenicu koja govori o očekivanom vremenu sanacije određenog problema a ne o preciznom vremenu tako da kao takvu treba je i prihvatiti.

 5. Noću temperature nisu 20 stepeni pa nema grejanja.Radijatori su na Slatinskom hladni od kako je krenula grejna sezona.Zašto plaćam grejanje kad se grejem na klimu.Baš me interesuje kakvi će da nam budu računi za grejanje za mesec Oktobar,hoće li neko da uzme u obzir tih 20 stepeni.

 6. Grejanja noću nema nigde u našoj zemlji a i tokom dana ovih dana greje se ujutru i uveće.A to pozivanje na plaćanje računa je smešno pa toplani se duguje 380 mil. (ne kažem da vi niste platili već samo istačinjem činjenicu).Po informacijama iz drugih gradova u poslednje dve /tri godine Borani imaju dobro grejanje (ovo može lako da se proveri). Ako si u Slatinskom naselju onda stanuješ u privatnoj kući a tu već može biti dosta razloga zašto nemaš grejanje pod uslovom da ga uopšte nije bilo od 15 oktobra.U tom slučaju zovite toplanu i prijavite problem nešto moraju da preduzmu pa ako se i onda ništa ne desi ide kritika.Prednost privatnih kuća je što mogu da se isključe ako nisu zadovoljni toplanom.Vidim da na sajtu imaju članak o cenama grejanja interesantno je pogledati ga ali i obavezno otiči na link koji vodi ka viddeo prilogu o istom članku (mislim da je RTS u pitanju).

 7. Ovde treba rasčistiti neke netačne činjenice.

  1. Velika većina građana ne duguje Toplani pare za isporučeno grejanje, već Toplana duguje građanima grejanje za unapred naplaćeno grejanje, zato što građani u Boru grejanje za narednu sezonu plaćaju od maja meseca unapred, tako da do sada imaju unapred uplaćenu pretplatu grejanja do Nove godine.
  2. Toplana je i ovu grejnu sezonu dočekala nespremna, jer nije završila sve remontne radove van grejne sezone i nije blagovremeno nabavila kvalitetan ugalj.
  3. Svake godine u Javnim preduzećima, pa i u Toplani, zapošljavaju se novi kadrovi u upravljačkim i rukovodećim strukturama, tako da povećanje broja novih i izraubovanih rukovodilaca svake godine povećava troškove za njihove plate što se onda nadoknađuje povećanjem cene grejanja.
  4. Zbog velikog broja rukovodećih kadrova Toplana nije u stanju da organizuje kvalitetnu pripremu pogona za grejnu sezonu jer su zaokupljeni međusobnom borbom za mesta pomoćnika i savetnika direktora ili nekog drugog rukovodioca.
  5. Pošto rukovodećim kadrovima Toplane leto prođe u korišćenju godišnjih odmora i borbi za bolju rukovodeću poziciju oni nemaju vremena da organizuju i završe remont van grejne sezone jer jedni drugima toliko smetaju da ne mogu da se dogovore ni da blagovremeno raspišu tender za nabavku ogreva, nego čekaju početak grejne sezone kako bi ucenili lokalnu samoupravu da se snalazi kako zna i ume da se ne bi suočila sa pobunom građana.

 8. kakav čovek sve zna i svi mu smetaju,interesantno je da njegove komentare može čovek naći i na drugim sajtovima i uvek u istoj ulozi KRITIČARA.U nijednom svom komentaru ne navodi nešto pozitivno,dobro, da nekog pohvali pa nije valjda da je u ovom gradu sve pogrešno urađeno.Razmišljam nešto gde li on radi ili je radio i da li je on nešto uradio da u ovom gradu stvari izgledaju bolje nego što jesu.Ružno je biti večito negativan prema svemu bez obzira što nam se nepravda nanosi svuda i od svih.Čudi me da mu brzina interneta ne smeta sobzirom da je očajna i celom gradu bez obzira koji paket da posedujete,ili tv pretplata,ili mala plata, visoke cene hrane,zagađen vazduh,loš kvalitet pijače vode,ukidanje voza za BGD,loš sistem obrazovanja,bankarske ustanove,…Ima posla za kritičare koliko želiš samo možemo li se izboriti s njima i da li je to naš posao.

 9. Ovo sto pise Slobodan Radulovic je da se covek prekrsti sa obe ruke.
  Brzo ste zaboravili kakvo nam je bilo grejanje pre dve godine , ocigledno je da se b…. ne radjaju , one same nicu

 10. Vidim da se uvek nađu “stidljivi branioci” nečega što ne mogu braniti ni argumentima ni svojim punim imenom i prezimenom, već nebulozama ili uvredama, onako iz busije, jer niko od njih nije ništa demantovao činjenično i argumentovano.

  Primetio sam da se skoro isti na isti način javljaju i da naruže ili omalovaže ono što ja pohvalim. Kad nešto argumentovano kritikujem kažu da ništa ne navodim pozitivno niti nekoga hvalim, pri čemu zaboravljaju da oni o kojima je reč primaju dobre plate upravo da bi radili kako treba, a ne da prave probleme, kradu ili zagorčavaju život onima od čijih poreza žive. Da su takvi uradili nešto dobro a besplatno za građane Bora svakako bi zaslužili da budu pohvaljeni i od autentičnih građana a ne samo od svojih anonimnih ulizica iz busija.

 11. Kako to gospodime Radulovicu niste primetili da je i ove godine Bor poceo medju prvima grejnu sezonu. Kako niste primetili da grejnu sezonu na vreme nije poceo ni jedan grad u nasem okruzenju ( ne zna se ni kada ce kod njih krenuti grejna sezona ) kako niste primetili da se je za dve godine uradjen remont oba kotla , zamenjeni i vrlo uspesno rade izmenjivaci. Kako niste primetili da su bakterije prethodne izmenjivace “pojele” bakterije za dva i po meseca od ugradnje istih , a da ovi sada koje je Toplana ugradila sa novim menadzmentom rade besprekorno vec trecu godinu . Kako niste primetili ekipe Toplane koji su neumorno radeli celo prolece i leto da bi koliko toliko sanirali do 40 godina staru i dotrajalu mrezu. Ako je neko odmarao onda ste to vi gospodine Radulovicu , probudite se vise i jednom nesto u svom zivotu uradite , a nemojte samo kritikovati one koji rade i koji se trude da gradu bude bolje . Ja licno do pre dve godine gotovo i da nisam imao grejanje u svom stanu , od dolaska ljudi koje vi kritikujete ja sam se ogrejao i svaka cast menadzmentu i svim radnicima Toplane .

 12. Ako nešto plaćam hoću da to i dobijem.

  Kako Vi gosdpodine Alene niste primetili da Toplana Bor svake godine povećava broj zaposlenih u menadžmentu, zbog čega je bila prinuđena da ove godine među prvim Toplanama u Srbiji poveća cenu grejanja još u junu mesecu, kako niste primetili da Toplana Bor šest meseci unapred ispostavlja korisnicima račune za grejanje, kako niste primetili da je Toplana Bor grejnu sezonu otpočela sa nezavršenim remontom i neraspisanim tenderom za nabavku ogreva, kako niste primetili da Toplana Bor zloupotrebljava svoj monopolski položaj i korisnicima svojih usluga svake godine, uprkos unapred ispostavljenim računima za grejanje, uteruje strah u kosti zbog neizvesnosti kakvo će imati grejanje kad temperature padnu ispod nule? Da je Toplana Bor umesto zapošljavanja viškova menadžmentskog osoblja odvajala pare za amortizaciju mreže sada bi ta mreža bila pouzdana.

  Neozbiljno je i krajnje cinično gospodine Alene da, pri navedenom činjeničnom stanju, hvalite “dobro grejanje” kad su spoljne dnevne temperature preko dvadeset stepeni.

  Ne znam gosdpodine Alene odakle Vam informacija da su zamenjeni i da uspešno rade svi izmenjivači kad to jednostavno nije istina (iznosim argumentovan primer, jer nije zamenjen izmenjivač u našoj podstanici i pored pismenog obećanja menadžmenta Toplane – ako ne verujete mogu Vam tu dokumentaciju staviti na uvid). Svake godine gospodine Alene stanari sa područja podstanice, koja je smeštena u zgradi Njegoševa 5A na Novom Selištu, moraju Toplani da pišu Peticije da bi im se bar malo poboljšao kvalitet grejanja, ali je od toga slaba vajda, jer je postojeći menadžment Toplane Bor gluv i slep za naše probleme. Zadnji put smo dobili poboljšanje grejanja tek nakon što je ministar energetike Petar Škundrić zamolio gospodu iz Toplane da učine nešto po tom pitanju. Izgleda da su za njih naše pare šugave, ali ih ipak naplaćuju prinudno od onih koji nisu hteli da im plaćaju loše usluge.

  Što se tiče mog odmaranja, za razliku od Vas, koji se toliko udvarate menadžmentu Toplane, ja odmaram o svom trošku, a ne o trošku korisnika usluga Toplane.

 13. Neverovatno je koliko dežurni kritičar ‚‚informisan‚‚ da se s razlogom može postaviti pitanje iz kojih izvora pribavlja ovakve informacije i plasira ih u javnost.Informacija da se svake godine povećava broj zaposlenih nije tačana (zvaničan podatak sa sajta je 155),kao što nije tačno da su među prvima povećali cene jer da ste pogledali malo bolje cenovnik na koji sam vam prošli put ukazao videli biste da je upravo suprotno što dokazuju sadašnja poskupljnje mnogih toplana koje su tim novim cenama iznad cene borske toplane (neki će morati sada da koriguju svoje cene jer im nisu u skladu sa cenom energenta koji koriste što nije slučaj sa borskom toplanom).Tada ste,ako se dobro sećam, postavili cene energenata iz predprošle godine i izveli računicu samo vama razumnu baš kao i sve ove primedbe koje upučujete neumorno svake godine.Ako par nas koji pišemo drugačije od vas nazivate stidljivim braniocima šta ste onda vi koji neumorno blatite navodno ‚‚argumentovano‚‚ toplanu.Stalno se pozivate na činjenice a uporno i namerno previđate one činjenice koje vam očigledno neodgovaraju iz samo vama poznatih razloga.Budite ubeđeni da postajete veoma čudni, svojim upornim, negativnim komentarima prema toplani,jer se nameće pitanje koga vi zastupate i zbog čega (da ne priželjkujete neko vraćanje na staro kada je sve bilo ‚‚idealno‚‚ u toplani, pa slobodno mogu reći i u gradu (tada vam je možda smetala samo vaša firma izgleda)…Zbog čega iz godine u godinu pišete negativno o toplani a pri tome ignorišete vrlo ozbiljne činjenice koje veoma znače građanima Bora i koji su to i pokazali na razne načine pozitivno reagujući na informacije za koje vi ne želite da znate, a to su: prošle godine samo je NS toplana startovala pre Borske toplane 7.10.2012.(u pitanju su bili sati)ove godine Borani su krenuli prvi sa zagrevanjem kotlova i toplim probama, dalje prošle godine jedino toplana Bor je grejala stanove 24 sata, pogledajte kako druge toplane rešavaju nastale probleme i u kom vremeskom roku a kako to obavljaju Borani, da ne zaboravim ono što se stalno spominje dužina vrelovodne i toplovodne mreže oko 220 km (pogledaj te kolika je vrel.mreža u BGD pa onda vidite šta to znači za jedan manji grad kao što je naš Bor),činjenica je da je na sistem daljinskog grejanja priključeno 95% grada bora (za vas nagradno pitanje gde u srbiji ima više procenta priključenja na grejanje),da li ste primetili kratka, brza saopštenja koja dobijaju građani od toplane (proverite to u drugim gradovima pa čete videti da ih nema iako postoji potreba za njima) i način na koji se distribuiraju (pisani tekst, slika, video zapisi, veb sajt, tviter nalog – jedini takav kanal informisanja imaju od toplana u zemlji, prošle godine su imali i specijalne emisije na tv-u,redovne izjave od strane menađžmenta na tv i radiju)itd…Pričali smo o svim ovim stvarima i prošle godine ali neke priče se tendencionalno ponavljaju i počinju da predstavljaju ciljano urušavanje kredibiliteta toplane iz samo vama znanih razloga.Ovo sam napisao da bih pokazao da nisu svi građani bora mišljenja koje vi uporno zastupate i slobodno mogu reći ne samo prema toplani nego i prema ostalim javnim institucijama.Ovim rečima završiću pisanje o toplani kojoj se zahvaljujem što nas greje mnogo bolje neko što se grejau ostali gradovi u našoj zemlji a da li može još bolje – pa sigurno da može i ličnog mišljenja sam da oni to upravo i rade.

 14. Izgleda da smo se po pitanju rada Toplane podelili na one koji hvale njen rad i one koji ga kritikuju, s tom razlikom što ja nastupam pod svojim pravim identitetom, dok oni koji mene kritikuju, a hvale danas jedne, sutra će neke druge političke strukture iz Javnih preduzeća, kriju svoj pravi identitet-pretpostavljam da im nešto baš nije čista savest.

  Pošto sam ja dobio status “dežurnog kritičara” ostavljam sebi za pravo da ne pristajem na zamenu teza, tj. ne pristajem na uopštenu i paušalnu polemiku u vezi istorijata Toplane, već samo u vezi konkretnog činjeničnog stanja, a to je da sadašnji menadžment Toplane, po principu monopola, vrši diskriminaciju korisnika usluga, što dokazujem činjenicom da se preko podstanice u zgradi Njegoševa 5A vrši loša isporuka grejanja, kao i činjenicu da smo preko raznih Peticija uzalud tražili poboljšanje, koje smo dobili tek kada je kod nadležnih u Toplani intervenisao ministar energetike Petar Škundrić. Povodom Peticije za zamenu izmenjivača nadležni Toplane su napismeno obećali da će to učiniti ali nisu održali reč(potrudiću se da tu dokumentaciju stavim na uvid javnosti, ali bilo bi pošteno kada bi oni koji hvale usluge Toplane prestali to da rade paušalno i uz prikrivanje svog identiteta, jer ovako nešto me mnogo asociraju da na taj način hvale sami sebe, jer je očigledno da postaju sve nervozniji i sve više ljuti što ne mogu od javnosti da sakriju neke stvari koje im ne idu u prilog).

  Pošto tajanstvena gospoda znaju moj identitet očigledno da su im glavni argumenti protiv mene to što nešto ili nekoga kritikujem da je uradio nešto loše. Umesto takvih njihovih argumenata ja ih javno pozivam da iznesu na uvid javnosti sve što sam ja loše uradio bilo kada, jer ja ću, ma koliko se oni krili iza lažnih identiteta, i dalje argumentovano iznositi šta oni rade ili su radili.

 15. Da nećeš možda i radijatore da ti zamene. To što ti plaćaš grejanje (ako ga plaćaš) ne znači da imaš apsolutno pravo da se ponašaš kao da samo ti postojiš u ovom gradu.Reakciju građana nisi izazvao a i moj komentar na tvoju pisaniju biće poslednji jer uzaludno je polemisati pojedinačne slučajeve i na osnovu toga donositi generalne zaključke.Deluje nekako bolesno…

 16. Vidim da su branioci menadžmenta Toplane i dalje ljubitelji “maskenbala”, ali njihov “opa bato” komentar od 21.102012. kao i naknadno uklonjen komentar u kome oni jednog korisnika usluga Toplane nazivaju “somom” upravo pokazuje svu “lepotu” njihovog osnovnog vaspitanja i bahatosti od kojih ne prezaju kako bi se dodvorili svom bahatom i prevrtljivom menadžmentu.

  Obećao sam da ću dostaviti dokumentaciju o bahatosti i prevrtljivosti menadžmenta Toplane prema korisnicima njihovih usluga, pa molim moderatora da to omogući zainteresovanima:

  1. Obaveštenje Toplane od 30.10.2009
  2. Molba gradjana od 29.02.2012. za zamenu izmenjivača
  3. Odgovor Toplane od 16.03.2012. na molbu gradjana

 17. Zasto nema grejanja u ulici Filipa Filipovica, a i kada ga ima, nije nista posebno. Menjate pumpe, stare, nove i opet nije kako treba. Nadam se da cete resiti problem.
  Unapred hvala.

 18. Problem koji ste naveli rešava se već duže vreme zato što je trebalo otkloniti više nedostataka, prošle godine su to bili proboji,manji presek cevi, zamena pumpe,…Ovih dana je promenjena cirkulaciona pumpa i nadamao se da će doći do poboljšanja.Ono što vi možete da uradite jeste da proverite svoje kućne instalacije, ozračite radijatore,proverite reg.ventile,oslobodite grejna tela od nameštaja, teških zavesa,…itd.U slučaju da niste zadovoljni kvalitetom isporuke toplotne energije obratite se dipečerskoj službi toplane na tel.426 398.Inače isporuka toplotne energije u gradu usklađuje se prema spoljnoj temperaturi koja se kreće od jutarnjih 1 do 2 stepena pa do 15step. u toku dana. Temperatura u vrelovodu iznosi oko 65 stepeni i kako nam se budu bližili hladniji dani ova temperatura će biti sve veća ali ponavljam u skladu sa spoljnim temperaturama.

 19. Svaki dan neki razlog,baš me interesuje koji razlog ćete sutra da navedete.Imali vodu ili ne grejanje vam je jadno.Ponavlja se 2009,stalno pričate kako su vam građani dužni pa nije ni čudo,neće ljudi da plaćaju ovakvo grejanje.

 20. ”Tanja 9. novembar 2012. 11:46”, poštovana Tanja većina korisnika usluga grejanja u našem gradu kao i izdvojenom naselju Banjsko polje je zadovoljna uslugama koje pruža JKP Toplana Bor.Što se tiče dugovanja i neplaćanja, problem predstavlja jedan manji broj nesavesnih korisnika čija su dugovanja znatno velika.Bez obzira na okolnosti Toplana izlazi u susret korisnicima i u obostranom dogovoru omogućuje plaćanje,većih, zaostalih dugovanja na više rata.Što se tiče vašeg navoda da ”svaki dan imamo neki razlog”, moramo da ponovimo još jednom da je sistem daljinskog grejanja veliki,složen i što se tiče vrelovodne mreže veoma star.Upoređujući se sa drugim gradovima Bor je veoma specifičan po mnogo čemu od konfiguracije terena,dužine vrelovodnog/toplovodnog sistema,broja korisnika,…itd.Sopštenja Toplane su standardizovana i uobičajna za plasiranje servisnih informacija i nemogu biti literani radovi već kratka forma,sažeta,precizna,brza i lako razumnjiva korisnicima.Način na koji to radi Borska Toplana sličan je izveštavanju toplana u BGD i N.Sadu a izveštavanje putem društvenih mreža (Tviter nalog @ToplanaBor) ima samo Toplana Bor. Pored toga o servisnim kao i drugim informacijama možete se upoznati i preko sajta http://www.toplana.rs, tako da što se tiče načina i kvaliteta izveštavanja vaš zaključak trebao bi da se menja.Imajući u obzir, ne samo, broj reklamacija i intervencija u poslednje dve godine, već i broj grejnih dana,grejni režim 24 sata kao izlazne temperature prema gradu, smatramo i stojimo iza toga da Borani imaju kvalitetno grejanje ako ne i najbolje u našoj zemlji.Ovo su informacije koje toplana ne želi da u velikoj meri plasira preko sredstava informisanja ali je očigledno da je potrebno ponavljati ih više puta jer postajemo izgleda malo zaboravni (Саопштење ЈКП ’’Топлана’’ поводом злонамерних натписа http://toplana.rs/kategorija/servisne-informacije/page/3/).Još jednom vas podsećamo da eventualne probleme i reklamacije na kvalitet grejanja možete uputiti dispečerskom centru toplane na tel.426 398.Pozdrav

 21. Ovo je samo još jedan od primera međusobne sinhronizacije u “neradu” javnih preduzeća u Boru, što me asocira na “štrajkove podrške”.

  Naime, kad ne radi Vodovodod neće moći da radi ni Toplana. Valjda su im i računi u blokadi po istom principu, ali dok im JP za stambene usluge služi kao “uterivač dugova” nema opasnosti da zaposleni navedenih preduzeća ne primaju plate, jer potrošači njihovih loših usluga ne smeju da obustave isplatu tih loših usluga, jer ko to pokuša tu je Osnovni sud u Boru da to spreči prinudnom naplatom, bez obzira na argumente potrošača u vezi loših usluga. Naravno dokaze o lošim uslugama mogu izdati samo pomenuta javna preduzeća, jer je im je po sistemu monopola (ili Kadija te tuži – Kadija ti sudi) prepušteno da Toplana vrši merenja količine toplote u stanovima, a Vodovodu da baždari vodomere za merenje utroška vode.

 22. Vreme je za ”terapiju” tri puta dnevno po njima,…Ujutru gradu,u podne stambenom, uveče toplani. Da nije tužno bilo bi smešno.

 23. Ja stvarno neznam kakvo je grejanje u Banjsko polje ja zivim na Slatinskom, gde vrela para već četiri dana izlazi iz šahte kao da zivimo na islandu.Danas ste konačno došli.Super baš smo srećni.Sutra će nam radijatori biti tek toliko topli da u njima ne zaledi voda a kuće kao frižideri.Ako ne umremo od hipotermije dopisivaćemo se i sutra.

 24. ”Tanja 11. novembar 2012. 17:47 ”
  Baš zbog toga što mnogi neznaju kakvo je stanje sa grejanjem u celom gradu od 2010 god, po odluci menadzmenta, započet je proces unapređenja servisnog informisanja prema građanima.Ako smatrate da je pre 2010 god. bilo bolje što ovakvih informacija nije bilo u dovoljnoj meri moram da vas razočaram, jer baš naprotiv korisnici žele da znaju ono što JKP Toplana Bor objavljuje i što se realizuje preko našeg sajta http://www.topla.rs, twiter naloga @toplanaBor i preko svim raspoloživih medija u gradu. Toplana je odlučna u tome da sprovedemo dobar odnos sa korisnicima kao i medijima u gradu,tako da će se nastaviti sa unapređenjem odnosa s javnošćiu (PR) i otvorenošću prema građanima. Što se tiče vašeg problema (Sl.naselje) napominjemo da je proboj vrelovodnog dela mreže o kome je pravovremeno data servisna informacija,rešen u veoma kratkom roku i da je isporuka toplotne energije krenula već u 20 časova, što od početka prekida predstavlja samo par sati.Podsećamo Vas da eventualne probleme i reklamacije na kvalitet grejanja možete uputiti dispečerskom centru toplane na tel.426 398. Pozdrav i nadamo se da je vaš dom danas prijatno topao

 25. Nema grejanja ni u bolnickoj ulici vec dva dana… Jovana Cvijica, to stvarno nema smisla ukljucujemo grejalice, klimu trosimo struju a placamo toplani pa gde to ima, pa kad je sad krenulo sa probojima sta ce biti u januaru ili februaru, onda bolje otkazati grejanje, kupiti sporet i drva i bar znamo za sta dajemo pare, em cemo se ugrejati, em cemo manje trositi struju…

 26. kad ce konacno biti grejanja u ulici j ducica 4…8. nikole pasica 52…ako vec uredno placam onda ga i uredno dostavljajte.Radijatori samo sto nisu hladni

 27. Prvi hladni dani i opet problemi sa grejanjem.Ponovo po ko zna koji put,naselje Metalurg nema vec drugi dan grejanje.Proboj na cevovodu koji se desio desava se vec nekoliko puta na istom mestu u toj ulici.Kada se to vec zna zasto se nije pristupilo na vreme zameni cevovoda a ne svake zime vec par godina unazad,po nekoliko puta cak i po najvecoj hladnoci mi u naselju ostajemo sa hladnim radijatorima.Ukljucujemo grejalice i pokusavamo da smacimo malo prostoriju ,gde su nam deca,koja sede ogrnuta pokrivacima u krevetu.Svi smo poceli da kasljemo i slinavimo,a kada se setimo koliko cemo da platimo stuju nas roditelje pocinje da boli glava.Grejanje placam redovno pa me zato i iritira neodgovornost nadleznih u toplani,jer za to gde je proboj znalo se jos proletos kada se zavrsavala grejna sezona,ali se opet cekala zima.Smatram da treba ovog meseca da se umanji iznos cene grejanja za dane kada nema grejanja.Pozdrav

 28. Nije valjda da od 18. decembra 2012.g. nije bilo nikakvih komentara u vezi pohvale ili žalbe na račun grejanja.
  I ja nebi imao da se nije desilo nešto što je neverovatno.
  Posle moje prijave da je u dvorištu porodične kuće došlo do proboja, brze intervencije radnika toplane i saniran je kvar, pojavio se ,,novi” direktor da nadgleda radove, što je i pohvalno. Posle nekoliko dobronamernih reči upitao me je kako sam zadovoljan grejanjem. Odgovorio sam da sam zadovoljan na šta je on rekao da u naselju Metalurg mora da bude dobro grejanje.
  Od tog trnutka 50% je smanjen protok. Zašto 50% zato što je pola radijator po visini hladna. U kontaktu sa komšijama ustanovio sam da se i oni žale na isti problem. Čak smo i u anketi koja je išla pre 10-tak dana to napomenuli. Rezultata nema. Ovih dana kako je toplije tako radijatori rade samo 10%, jer samo 10cm po visini greju. Mislio sam da je to kao normalno ali posetom prijatelja u GHI, Naselje Sunce , Bolničkom naselju video sam da rukom ne mogu da se pipnu radijatori. Uputio sam poziv toplani i ukazao na taj problem. Ubrzo je došla ekipa i konstatovala da treba da se peru radijatori, da kupim kotlovsku slavinu, neke reducire,levi,desni da prijavim to u toplanu i da dođu da ih operu. Naravno to je jedan od načina i prikupljanja vanrednih sredstava. Zašto? Zato što su to radeli komšiji tih istih dana a on i dans nema kvalitetno grejanje. Od tih dana ja i moja porodica provodimo dane u vunenim čarapama i vunenom prsluku jer je odlukom direktora smanjen protok u našoj podstanici. A da li je to zbog toga g-ne direktore zato što redovno plaćam grejanje?

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here