Staraoc bolji od korisnika…?

http://farm3.static.flickr.com/2369/2353551297_58d9589ac5_m.jpgJavno preduzeće "Srbija šume" imenovano je za staraoca Lazarevog kanjona i iz razgovora sa Jasenkom Milijić saznali smo kako teku pripreme uređenja Spomenika prirode Lazarev kanjon i kada će Lazareva pećina biti otvorena za javnost.
 

Projekat podrazumeva uređenje platoa, postavljanje klupa, stolova, žandinjera i korpi za otpatke, biće obezbeđena stalna služba, čišćenje jezera i uređenje staze prema Vernjikici, kao i kapija na ulazu u Vernjikicu i uređenje staze od Vernjikice do Dubašnice. Uređenje pećine Vernjikice planirano je iduće godine.

Spomenik prirode Lazarev kanjon spada pod zaštitom II stepena uredbe o zaštiti prirodnih potenicaja pa se shodno tome uređenje mora pažljivo izvoditi, bez narušavanja prirodnog stanja i u skladu sa uslovima koje je naložilo Ministarstvo zaštite životne sredine.

 
http://farm3.static.flickr.com/2131/2346428396_9da829c8c0.jpg?v=0

Završetak radova uređenja Lazarevog kanjona planirano je do kraja juna 2008. god. ali zbog tradicije posetioca da 2. maj provedu u Lazarevom kanjonu, radovi će možda biti završeni do naznačenog datuma. Takođe će na svečanom drugomajskom otvaranju biti pokrenut konkurs za izradu najlepšeg suvenira Lazarevog kanjona.