Stariji Borani iskoristili svoje vreme za kupovinu [FOTO]

Prodavnice i apoteke u Boru otvorene su jutros od 4 do 7 časova kako bi stariji od 65 mogli da kupe neophodne namirnice i lekove.

Podsećamo, zbog rizika od zaraze koronavirusom osobama starijim od 65 godina zabranjeno je kretanje u gradovima, dok u selima i mestima do 5.000 stanovnika starosna granica na 70 godina.

 

Ove nedelje je otvoreno tridesetak trgovina u gradu i selima što je značajno više nego pre nedelju dana, a pored velikih lanaca marketa akciji su se odazvali i manje lokalne prodavnice u kojima su građani navikli da kupuju.

Trgovci su spremno dočekali kupce, pa je osnovnih životnih namirnica bilo na rafovima.

Kao preventivna mera protiv širenja korona virusa broj onih koji su smeli da se nađu u objektu u jednom trenutku je bio ograničen, zbog čega su formirani redovi.

Najstariji Borani su uglavnom poštovali mere zaštite, držali su propisano odstojanje, nosili maske i rukavice, ali je bilo i onih koji se ovih mera nisu pridržavali.

Za red i svaku vrstu pomoći bili su zaduženi volonteri Operativnog centra Grada Bora, policija i pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona u Boru. Na ulazu pojedinih radni deljene su maske i flajeri sa brojevima telefona institucija koje stoje na raspolaganju Boranima.

Pored prodavnica mešovite i prehrambene robe i pojedine apoteke u gradu su bile otvorene za osobe starije od 65 godina.