Status grada Boranima čestitao Dragan Žikić

Predsednik Skupštine opštine Bor i predsednik Opštinske organizacije Socijalističke partije Srbije (SPS) Dragan Žikić uputio je zahvalnost svima onima koji su doprineli da Bor ponovo dobije status grada. U dopisu upućenom javnosti on je Boranima čestitao dugo isčekivani status grada.

Poštovani sugrađani,
od juče je Bor posle 71 godine ponovo dobio status grada. Inicijativa borskih socijalista za promenu statusa pokrenuta je prvi put 2007. godine.

Dolaskom Branka Ružića na mesto ministra Državne uprave i lokalne samouprave 2017. godine, realizovan je višedecenijski cilj. Bor kao industrijski centar Srbije, sportski, naučni i kulturni centar borskog okruga i Timočke krajine, sa odlično urbano uređenom infrastrukturom zaslužuje status grada. Najveću promenu će osetiti zaposleni u gradskoj upravi, jer će im se povećati lični dohoci koji su bili ponižavajući.

Punu zahvalnost dugujemo ministru državne uprave i lokalne samouprave g-dinu Branku Ružiću koji je ispunio predizborno obećanje, poslanicima Miletić Mihajloviću i Studenki Kovačević koji su u skupštinskom parlamentu inicirali dobijeni status grada i svim poslanicima koji su podržali inicijativu i glasali poput Dejana Radenkovića i ostalih. Zahvalnost dugujemo i našem sugrađaninu Nikoli Šainoviću članu predsedništva SPS za maksimalno angažovanje i podršku u postupku dodele statusa.

Hvala Vladi Republike Srbije i njenom prvom potpredsedniku Ivici Dačiću i predsedniku države Aleksandru Vučiću, koji su prepoznali opravdanost inicijative. Ovo je veliki uspeh i lokalnog rukovodstva i svih onih koji su imali svoje učešće u postupku dobijanja statusa grada. Zahvaljujem se i gen. dir. RTB-a Bor Blagoju Spaskovskom koji je svojim angažovanjem sa mesta na kojem se nalazi dao svoj nesebičan doprinos.

Poštovani sugrađani, čestitam vam dobijeni status grada, navodi se saopštenju koje je potpisao Dragan Žikić.