Stefanović: Kada će Bor prodisati?

Delegacija Stranke slobode i pravde (SSP) na čelu sa zamenikom predsednika Borkom Stefanovićem posetila je danas Bor kako bi pružila podršku lokalnom odboru u borbi za čistiju i zdraviju životnu sredinu.

Pored Stefanović u Bor su došli Velibor Pavlović, predsednik Izvršnog odbora i Dubravka Galić potpredsednica resornog odbora za ekologiju.

Glavne teme posete bile su zaštitna životne sredine i odnos rudarskih kompanije prema građanima Bora i okolnih sela.

„Danas smo u Boru da podržimo gradski odbor Stranke slobode i pravde i našu Irenu Živković, u višegodišnjoj borbi protiv zagađenja zemlje, vode i vazduha – od zagađenja kojem su građani Bora izloženi već godinama. Kineska kompanija „Ziđin“  u međuvremenu je postala vlasnik 6.834 zemjišnih parcela Gradonačelnik Aleksandar Milikić i naprednjaci u Boru su od ovog grada napravili kinesku teritoriju u sred Srbije“, kazao je Stefanović.

On je ocenio da vlast ne čini dovoljno kako bi se zagađenje zaustavilo i da „u svemu udovoljava kineskom investitoru“.

„U takvoj situaciji dužnost Stranke slobode i pravde je da traži od gradonačelnika, umesto da prebrojava opozicione aktiviste u Boru, da kaže šta će uraditi da zaustavi rasprodaju i zagađenja zemljišta, vode i vazduha, šta će uradiiti da zaustavi ogromno zagađenje i ubijanje budućnosti ovog grada, kao i budućnost dece koja ovde žive. Sve ćemo ućiniti da Bor više ne bude kineska kolonija i mesto u kojem ljudi umiru od zagađenja i bolesti pluća i disajnih puteva“, poručio je Stefanović.

SSP pita „kada će Bor prodisati i kada će Bor prestati da bude grad u kome su se nosile maske i pre korone„.

„Ako ovako ostane, i kada korona prođe u  Boru će se i dalje nositi maske. Građani, dakle, treba normalno da dišu u slobodnoj zemlji bez raznih Ilikića i bez latifundista i feudalaca koji su našu zemlju za sitne pare poklonili stranom investitoru“, rekao je Stefanović.