Stefanović: “Potpuna izmišljotina” da policija u Boru nije reagovala u toku izbornog dana

3
230

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović demantovao je da policija u Boru nije reagovala na prijave građana na džipove bez tablica tokom izbornog dana.

Foto: Bor030 arhiva

Stefanović je reagovao na izlaganje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića da su se Borom 4. marta, tokom lokalnih izbora, kretali džipovi bez registarskih tablica, a da policija na prijave građana nije reagovala.

“Potpuna izmišljotina. Ja sam tražio izveštaj kad sam to čuo. Policija je izlazila deset puta. Znate, to što neko prijavi, ne znači da je to tako. Ljudi izađu na teren, mogu da zaključe ovo ili ono. Napisali izveštaje, prosledili tužiocu, ali to je najlakše, to je floskula koja postoji – videli smo crni džip kako se kreće”, naveo je Stefanović.

Ministar je kazao da nije zabranjeno voziti džipove gradom, ali da će biti kažnjeni oni koji voze bez tablica i da tu nema povlašćenih.

“Da li je zabranjeno, inače, da se neko kreće džipom gradom? Ako taj džip nema tablice, u redu, zaustaviće ga saobraćajna policija, da vidimo, da utvrdimo zašto nema tablice i napisaće mu kaznu”, rekao je Stefanović.

Stefanović je nastavio, rekavši da “mnogi imaju takve džipove”, te da policija, bar dok je on na čelu MUP-a, zaustavlja svako vozilo.

“Nema više onoga da ne sme niko da zaustavi – saobraćajci stali u strahu da li će neko da spusti prozor audija ili mercedesa, da im psuje majku i da ih pita čuvenu rečenicu – znate li vi ko sam ja? Toga više nema. Sada se zaustavlja i audi i džip. Ima da pokažu poštovanje prema saobraćajnom policajcu”, rekao je Stefanović.

Lokalni za odbornike Skupštine opštine Bor održani su 4. marta. Najviše glasova dobila je koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Predstavnici opozicije ukazali su na neregularnosti u izbornom procesu i da su tokom izbornog dana u opštini Bor viđeni džipovi bez registarstkih oznaka. Dragan Marković, nosilac liste “Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor” izjavio je da je podneta prijava protiv NN osoba zbog remećenja izbora.

(Bor030 / agencije)

3 KOMENTARA

  1. Jel zabranjeno da se vozite gradom u žipu ? Jel zabranjeno da delite pakete glasačima? Jel zabranjeno da skupljate Rome i vodite ih na glasanje ko telad na klanje? Sve zavisi ko je u pitanju …..

  2. Gospodine Stefanovicu treba da vas bude sramota kakav komentar dajete , Vi mislite da su gradjani Bora blesavi sramno sa vase strane! Da li imate kao ” dokaz” da su pripadnici Policijske uprave Bor napravili ijedan zapisnik Dana 7 i 8 Marta ……naravno da nemate! A ja imam dokaz da su vise od 6-7 dzipa bez registarskih oznaka u ulici Mose Pijade doticni dzipovi su prosli na crveno svetlo na semaforu koji stoji u pomenutoj ulici pored Maksi prodavnice……..tu treba neki komentar jer desno se nalaze dve osnovne skole kud su prosli pomenuti automobili na crvenom svetlu na semaforu!

  3. Slina od coveka. Takvi treba da pohapse sami sebe da bih imali normalnu drzavu. Nije mi jasno samo kako moze lagati a svi svi smo videli koliko je bilo jurnjave po Boru 4.3 sramno za sns kadrove i njihove simpatizere. Treba ih proterati iz drzave

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here