Stipendije uspešnim mladim sportistima Bora

Grad Bor će i ove godine iz budžeta izdvojiti sredstva za stipendiranje četvoro perspektivnih mladih sportista.

Ugovore o stipendiranju potpisali su roditelji maloletnih sportista i predstavnici Gradske uprave.

Finansijsku podršku grada Bora u ostvarivanju zacrtanih sportskih rezultata i ciljeva, dobili su reprezentativci i kandidati za državni tim u mlađim selekcijama: Tijana Ilić i Sara Radović članice Ženskog juniorskog rukometnog kluba Bor RTB, Milan Barbulović iz Rukometnog kluba Borsko jezero i Obren Antić, mladi takmičar Džudo kluba Bor.

„Stipendija nam zaista znači i ovo jedan vid motivacije i podstreka za dalji rad. Na nama je sada da treniramo i usavršavamo svoje sposobnosti. Ja ću svakako još više da se trudim znajući da neko veruje u mene da mogu da ostvarim velike rezultate“, kazala je Tijana Ilić, golman ŽJRK Bor RTB koja je svojim igrama skrenula pažnju selektora juniorske reprezentacije Srbije.

Obren Antić, koji se džudom bavi već 11 godina, iza sebe ima dosta medalja i uspeha na državnim prvenstvima saglasan je da mu deljena novčana sredstva znače kao svojsvrsno priznanje za dosadašnje rezultate i dodatni podstrek da dalji razvoj.

„Ovo otvara neku novu motivaciju i dodatni razlog da više treniram i da se više trudim da ostvarim što bolji rezultat“, rekao je Antić.

Grad Bor je jedini u ovom delu Srbije koji na ovakav način podržava i stimuliše mlade sportiste direktno iz budžeta grada i već drugu godinu zaredom odvaja sredstva za sportske stipende.

„Prošle godine smo imali dvoje stipendiranih sportista, a ove godine četvoro. Oni će 12 meseci dobijati po šest i po hiljada dinara kao nagradu za uloženi trud i energiju i naravno postinute sportske rezultate. Ovo je samo mali znak pažnje i motivacija da nastave da vredno treniraju“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

On je istakao da je u budžetu za 2021. godinu za sufinasiranje rada sportskih klubova izdvojeno 30 miliona dinara, a da se za funkcionisanje Sportskog centra i objekata koje klubovi besplatno koriste izdvaja još oko 100 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika cilj lokalne samouprave je da se više sredstava ulaže u omladinski i školski sport kako bi deca imala što bolje uslove za razvoj i ispoljavanje talenta.

„Želja nam je da narednih godina ovu decu, koju sada stipendiramo, nagradimo kao osvajače medalja sa balkanskih, evropskih i svetskih prvenstava ili olimipijade“, zaključio je Milikić.