Stiže li nam sneg?

U noći od subote ka nedelji i u nedelju očekuju se kiša i sneg, ponegde i ledena kiša, a u nedelju posle podne i noću stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 15 santimetara, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Bor030 arhiva
Foto: Bor030 arhiva

Prema prognozi, sutra će biti umereno oblačno i uglavnom suvo, a u toku noći jače naoblačenje s kišom i snegom, ponegde i ledenom kišom. Više padavina biće u južnim i centralnim krajevima. Duvaće slab i umeren, jugoistočni i istočni vetar, u toku noći u košavskom području jak. Najniža temperatura biće od -10 do -4, najviša od -2 do 3 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u nedelju će biti oblačno sa snegom, ujutro i pre podne ponegde još s kišom i ledenom kišom. Više padavina biće u južnim i centralnim krajevima. U košavskom području i planinskim predelima jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno olujni. Stvaranje snežnog pokrivača, u planinskim predelima sa snežnim nanosima.

U Boru se već u nedelju očekuju snežne padavine, a temperatura će iznositi od -13 do -8 stepeni. Duvaće umeren do jak istočni i severoistočni vetar, a već od utorka očekuje se porast temperature i prestanak padavina.

(Blic/Bor030)