Stranke u Boru obeležile Dan žena

4
83

Političke stranke u okviru predizborne kampanje pred lokalne izbore u Boru obeležile su osmi mart – Dan žena. Gotove sve su poslale poruku da je položaj žena neravnopravan u odnosu na muškarce i da će raditi na popravljanju postojećeg stanja.

karanfili-osmi-mart

Srpska napredna stranka delila je cveće i propagadni materijal na više lokacija u gradu. Saša Vukadinović, aktuelni predsednik Opštine Bor i funkcioner SNS-a istako je da će ove stranka raditi na popravljanju statusa žena u društvu koje su i dalje u velikoj meri diskriminisane.

sns-osmi-mart

Iako smo u 21. veku i dalje je prisutna diskriminacija žena. Ono što žene zaslužuju još nisu postigle do sada. Srpska napredna Stranka propagira ravnopravnost žena.

Žene imaju ono što mi muškarci nemamo – imaju borbenost, strast, energiju i odgovornost i po tome zaslužuju da budu uključene u sve sfere života.

Mi ispred SNS-a smo prepoznali taj kadar koji može da zastupa interese svih građana na svim pozicijama kako u politici, tako u privredi. Uveren sam da ćemo ove godine drugačije pričati, odnosno da će žene imati itetako bolji status u našem društvu. Osmi mart je dan žena, ali moramo učiniti da svaki dan bude dan žena. Na tome ćemo da radimo!

U ime Srpske napredne stranke čestitam svim dragim damama osmi mart, istakao je Vukadinović.

Jovanka Dinić, kandidatkinja za poslanici ispred kolicije Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Nova Srbija čestitala je svim damama osmi mart.

Photo: youtube.com
Photo: youtube.com

Ona je istakla da je koalicija oko SPS-a pokazala da brine o ženama i da je najviše odmakla u uključivanju žena u politici.

Mi kao koalicija smo pokazali na delu da poštujemo žene u politici i da poštujemo jednakost i ravnopravnost kada je u pitanju zastupljenost žena u politici, ocenila je Dinićka.

Akciju povodom Dana žena imala je i Liberalno demokratska partija, a prvi na listi doktor Miodrag Jovanović potsetio je da žene treba poštovati svakog dana, a ne samo osmog marta.

miodragrag-jovanovic-ldp

Naše supruge, majke, bake, koleginice i komšinice trebamo poštovati sve vreme, a ne samo danas. One daruju i darovale su živote ovoj zemlji i zato trebamo da im omogućimo da žive bolje i da žive normalno, izjavio je Jovanović.

Podelom ruža Borankama, Demokratska stranka je obeležila Dan žena. Ova stranka osmi mart je obeležila, pored grada i u borskim selima.

ds-osmi-mart

Prema rečima Darka Mihajlovića, Demokratska stranka je želela da pokaže da jednako brine o ženama u gradu, kao i o onim koje žive na selu gde je neravnopravnost najizraženija.4 KOMENTARA

  1. SRECAN PRAZNIK BORANKAMA.DA SU SE ONE PITALE ,PRAVE ZENE I DAME….A NE SVI OVI POLITICKI TRANSVESTITI…….TE ULTRA JEFTINE BORSKE POLITIKANTSKE TRANDZE,SVI ONI DAVNO PROSLI,PROSLI I SADASNJI BORSKI POLITIKANTI………..BOR BI ODAVNO IMAO I SVOJ STATUS GRADA I SVOJ TRANSEVROPSKI SAOBRACAJNI KORIDOR…. KOJE DEZURNE TRANDZE NI DAN DANAS NE SMEJU DA TRAZE…….ZATO BI BIO CIN MILOSRDJA I SAMILOSTI DA SVIM OVIM BORSKIM POLITIKANTSKIM TRANDZAMA BORSKE DAME POSALJU SVOJE STARE ,STEZNIKE,HALTERE,KOMBINEZONE,MIDERE BRUSHALTERE…KOJI IM VISE NE TREBAJU…… KAKO BI OVE NASE SIMPATICNE TRANDZE IMALE VECI GARDEROBNI KAPACITET ZA SVOJE ZURKE ZATVORENOG TIPA….KAO I ZA SVOJE LUTKARSKE PREDSTAVE SA STALNO ISTIM REZISEROM, GOLUBOM PREVRTACEM I PRELETACEM……KOJE SU NAMENJENE ,OD VISEGODISNJEG POVLACENJA KONACA IZ SENKE,ODAVNO SMORENIM BORANIMA…

  2. Poštovani Nenade,

    Zamolio bih Vas da komentare ne pišete svim velikim slovima. Jako je naporno čitati ih, a verujem da imate šta pametno reći.

    Srdačan pozdrav!

  3. Vasa primedba je potpuno na mestu.Ako je to,donekle, opravdanje za mene,a nije,komentare pisem u najrazlicitijim okolnostima.Cesto u veoma kratkim pauzama izmedju aktivnosti,neke nekada u kolima dok kolege voze,neke veoma kasno nocu, kada sam vec dosta umoran,a neke cak i u tramvaju…..Pa mi je ovako bilo i lakse a i brze, jer sam stavio sadrzinu ispred gramaticke i pravopisne forme.Ponekad kada neke svoje komentare procitam ponovo vidim cak i brojne slovne greske…Jer komentare cak cesto ne stignem ni jos jednom da procitam, radi korekcije gresaka, pre slanja….Ali mi se bar ne moze prigovoriti da se ne trudim…da sam nejasan,nekonkretan,pasivan a nisam bas ni tako impresioniran rizicima i autoritetima . Verujem,U STVARI SIGURAN SAM, da su MNOGI BORANI VEC SAZNALI ONO STO NISU ZNALI, I TO BAS ONAKO KAKO I JESTE.Tako da je ono sto je daleko najvaznije vec OSTVARENO….Takodje Borani su i culi i ono sto su vec i sami znali ,ali nikada ni od koga i nigde nije ni napisano i potpisano…..Sada jeste……Takodje Borani nisu procitali ni jedan jedini demanti,ni potpisan ni nepotpisan,ni jednog mog komentara niti i jedne jedine u njima iznete tvrdnje.Takodje Borani znaju da Vas mediji SVI u BORU,a i malo sire,citaju i redovno prate….A KAKO VEC NAPISANO I PROCTANO NIJE POTREBNO PONOVO PISATI I CITATI- SVRSENOM POSLU NEMA MANE…kaze nas mudri narod.Najsrdacniji pozdrav svim BORANIMA,pa cak i borskim politikantima, jer su i oni Borani, i naravno Vama. Nenad Colovic

  4. P.S.Za kraj…..nastupa izborna tisina…koju treba pristojno ispostovati….U Boru to i nije bas neka velika promena…zar ne…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime