Stranke u Boru obeležile Dan žena

Političke stranke u okviru predizborne kampanje pred lokalne izbore u Boru obeležile su osmi mart – Dan žena. Gotove sve su poslale poruku da je položaj žena neravnopravan u odnosu na muškarce i da će raditi na popravljanju postojećeg stanja.

karanfili-osmi-mart

Srpska napredna stranka delila je cveće i propagadni materijal na više lokacija u gradu. Saša Vukadinović, aktuelni predsednik Opštine Bor i funkcioner SNS-a istako je da će ove stranka raditi na popravljanju statusa žena u društvu koje su i dalje u velikoj meri diskriminisane.

sns-osmi-mart

Iako smo u 21. veku i dalje je prisutna diskriminacija žena. Ono što žene zaslužuju još nisu postigle do sada. Srpska napredna Stranka propagira ravnopravnost žena.

Žene imaju ono što mi muškarci nemamo – imaju borbenost, strast, energiju i odgovornost i po tome zaslužuju da budu uključene u sve sfere života.

Mi ispred SNS-a smo prepoznali taj kadar koji može da zastupa interese svih građana na svim pozicijama kako u politici, tako u privredi. Uveren sam da ćemo ove godine drugačije pričati, odnosno da će žene imati itetako bolji status u našem društvu. Osmi mart je dan žena, ali moramo učiniti da svaki dan bude dan žena. Na tome ćemo da radimo!

U ime Srpske napredne stranke čestitam svim dragim damama osmi mart, istakao je Vukadinović.

Jovanka Dinić, kandidatkinja za poslanici ispred kolicije Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Nova Srbija čestitala je svim damama osmi mart.

Photo: youtube.com
Photo: youtube.com

Ona je istakla da je koalicija oko SPS-a pokazala da brine o ženama i da je najviše odmakla u uključivanju žena u politici.

Mi kao koalicija smo pokazali na delu da poštujemo žene u politici i da poštujemo jednakost i ravnopravnost kada je u pitanju zastupljenost žena u politici, ocenila je Dinićka.

Akciju povodom Dana žena imala je i Liberalno demokratska partija, a prvi na listi doktor Miodrag Jovanović potsetio je da žene treba poštovati svakog dana, a ne samo osmog marta.

miodragrag-jovanovic-ldp

Naše supruge, majke, bake, koleginice i komšinice trebamo poštovati sve vreme, a ne samo danas. One daruju i darovale su živote ovoj zemlji i zato trebamo da im omogućimo da žive bolje i da žive normalno, izjavio je Jovanović.

Podelom ruža Borankama, Demokratska stranka je obeležila Dan žena. Ova stranka osmi mart je obeležila, pored grada i u borskim selima.

ds-osmi-mart

Prema rečima Darka Mihajlovića, Demokratska stranka je želela da pokaže da jednako brine o ženama u gradu, kao i o onim koje žive na selu gde je neravnopravnost najizraženija.