Strongman 2007

U subotu je u Boru izabran najjači čovek Srbije – "Strongman". Osam takmičara se u šest teškoatletskih disciplina borilo za titulu prvaka. Najbolji među najjačima je bio Darko Kalinović iz Zaječara koji je odneo pobedu u svim disciplinama.

Oko 2000 Borana, ljubitelja sporta imalo je priliku da po treći put u "Parku malih sportva", koji se nalazi u kompleksu Sportsko – Poslovnog Centra "Mladost",  na delu vidi osam najjačih ljudi Srbije. Organizator je ove godine pripremio šest disciplina:
– Vučenje kamiona (Kamion od 10 tona tamičari treba da vuku 20 metara, vreme za ovu disciplinu je 90 sekundi);
– Prevrtanje kamionske gume (Guma je teška 410 kg, potrebno je okrenuti 5 puta, dozvoljeno vreme je 90 sekundi);
– Podizanje betonskih kugli (Kugle teške 120, 130, 140, 150, 170 kg, treba podići na postolje visine 1,20 m);
– Nošenje afričke stene (Ova disciplina se prvi put izvodi u Srbiji. Specijalno oblikovani teg od 120kg potrebno je nositi  15m);
– Nošenje kofera (Dva kofera od po 120 kg treba preneti što duže na stazi u vremenu od 90 sekundi);
– Piramida (Takmičari podižu tegove od 160, 190 i 240 kg na četri stepenika piramide za 90 sekundi).

Redosled tamičara je na kraju bio:
1. Darko Kalinović (48 bodova)
2. Radovan Bajro (37 bodova)
3. David Đordđević (31 bod)
4. Darko Jovanović (29.5 bodova)
5. Aleksandar Makara (23.5 bodova)
6. Nebojša Muranović (19 bodova)
7. Miki Mihajlović (13.5 bodova)
8. Bojan Dragojlović (10.5 bodova)

Generalni pokrovitelj "Strongman" takmičenja je bila  Opština Bor, a generalni sponzor AD "Sloga". Tehnički organizatori su bili Body building klub "Partizan" Bor i Centar za kulturu Bor.

Sekretar odbora takmičenja „Strongman“ i selektor Body Building reprezentacije Srbije Zoran Stojić istakao je da je zadovoljan organizacijom ovogodišnjeg takmičenja i brojnošću publike. "Obećanje koje smo dali prošle godine da će ova menifestacija postati tradicionalna ispunili smo. Trudićemo se da i narednih godina organizujemo "Strongman" takmičenje. Ove godine nije učestvovao Ervin Katona zbog Svetskog prvenstva na kome trenutno učestvuje, čime je takmičenje dobilo na neizvesnosti. Videli smo da je Darko Kalinović jako napredovao i da se približio Ervinu što garantuje da će neka naredna takmičenja biti zanimljivija." – zaključio je Stojić.