Stručna pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje pri pokretanju sopstvenog biznisa

Nacionalna služba za zapošljavanje pozvala je nezaposlene i preduzetnike početnike u privatnom poslu, zainteresovane za pokretanje privatnog biznisa, da u najbližem Poslovnom centru NSZ potraže stručnu pomoć i sve neophodne informacije u vezi sa načinima zasnivanja i vođenja takve delatnosti.

nacionalna-sluzba-za-zaposljavanje-pult

U poslovnim centrima NSZ nezaposlena lica, viškovi zaposlenih i početnici u privatnom poslu mogu dobiti stručnu pomoć i sve informacije o pravnom obliku samostalne delatnosti, postupku registracije radnje ili preduzeća, poreskim i drugim finansijskim obavezama.

Takođe, mogu da se informišu i o kreditnim linijama i drugim izvorima sredstava za pokretanje privatnog posla, načinu izrade biznis plana, ostvarivanju prava na subvenciju za samozapošljavanje, ostvarivanju prava na isplatu novčane naknade u jednokratnom iznosu za samozapošljavanje.

Svi sa idejom, koji nisu sigurni u njenu poslovnu održivost, pozvani su da posete poslovne centre NSZ, informišu se i prijave za obuku za započinjanje sopstvenog posla, navodi se u saopštenju NSZ.

Iz NSZ navode da su dobrodošli i preduzetnici kojima je potrebna podrška za razvoj privatnog posla, u cilju prevazilaženja problema na početku poslovanja, a NSZ će im ponuditi i subvencije i olakšice u zapošljavanju novih radnika.

(Tanjug)