Struja ipak neće uskoro poskupeti?!

Nakon jučerašnjeg najavljenog poskupljnja električne energije i uveravanja iz Narodne banke Srbije da nema mesta brizi jer je poskupljenje struje od 12% već uračunato u ovogodišnji plan inflacije, već danas iz Ministarstva rudarstva i energetike i ministra Antića stižu uveravanja da električna energija neće poskupeti u skorije vreme.

FOTO: Novosti
FOTO: Novosti

Iako je juče objavljena informacija da je ministar rudarstva i energetika Aleksandar Antić najavio poskupljenje električne energije, a guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila da je poskupljenje struje od 12% već uračunato u okvirni plan inflacije u 2014. godini, već danas od ministra Antića stižu uveravanja da električna energija neće poskupeti u skorije vreme, izjavio je u četvrtak ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

„Nisam najavio poskupljenje, niti je to posao ministra ili Vlade Srbije. Napominjem, u ovom trenutku nema inicijative za poskupljenje struje, tako da u mesecima pred nama poskupljenje ne treba očekivati“, izjavio je Antić agenciji Beta.

On je naveo da cenu električne energije utvrdjuju Elektroprivreda Srbije koja podnosi zahtev za promenu cena i Agencija za energetiku, koja, kao nezavisno regulatorno telo, taj zahtev razmatra i odobrava eventualno poskupljenje.

„Pošto ta procedura nije pokrenuta, a nema ni nagoveštaja da će uskoro biti inicirana, poskupljenja struje neće biti u skorije vreme“, naveo je Antić u izjavi.

(Bor030/Beta)