Struja poskupljulje 12 % od 1. avgusta

1
24

Struja će u Srbiji poskupeti od 1. avgusta za 12 odsto, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
racun-za-struju

On je najavio da će biti uvedena i akciza na električnu energiju i da će poskupljenje struje, uključujući i tu akcizu, iznositi 12 odsto.

Taj iznos poskupljenje usaglašen je sa MMF-om, rekao je Antić na konferenciji za  novinare u Vladi Srbije.

Promena cene struje planirana je aranžmanom iz predostrožnosti koju je Srbija potpisala sa MMF-om.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, jer je svestan da građanima Srbije nije lako.

Vučić je rekao da se nada da će građani osetiti boljitak “po svojim džepovima od  reformskih mera koje će doći najkasnije tri meseca nakon toga”.

(Tanjug)

1 KOMENTAR

  1. Поскупљење električne energije се повезује са најнижoм ценом у окружењу. При томе, нико не помиње проневере, крађа струје, најнижа енергетска ефикасност техничког система, ненаплаћености и великe губитакe у транспорту енергије и више од 20%. Велики број запослених у ЕПС, недисциплина, мито и корупције. Помиње se да је цена електрике код нас најнижа у односу на окружења, стандард и плате су код нас такође најнижи. По свим питањима, добро би било, надлежни, осим ММФ, чују глас празних стомака грађана и грађанки. Uveli su i akcizu, tako da sada od struje budžet se puni sa 27,5% od cene. Vučić možda ne zna, ali u EMS-u svaki zaposleni se vozi firminim automobilom i dobar, 600 direktora i još toga mnogo. Poskupljenjem elektrike Vlada se bavila i zamajavala i sebe i nas potrošače tri godine i najzad je realizovala. Posle aktivnosti ulaska u EU, Vlada zadala je sebe zadatak da razvije domaći turizam i da pare ostanu u zemlji. S ovim će nas zamajavati do kraja mandata. Njen program štednje je namenjen bedi i jadi u državi, a ostali još se okačili na grbači sirotinje, a već umire od gladi. Najjača konkurencija kod nas je oko kontejnera i narodnih kuhinja. Time smo prešišali standard građana iz osamdesetih, kako je pisala jedna novina. Čorbu su zapržili i našim, tj. Sosinim RTB Bor i on se okačinje na grbači sirotog naroda. Narodu ostaju hvalospeve izmislene rekorde, a sada i kukumavčenje. Oštroumno, zar ne!?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime