Student iz Kovina bi da kupi RTB „Bor“

Dvadesetogodišnji student ekonomije iz Kovina Miloš Paunović, pisao je Agenciji za privatizaciju da je zainteresovan za, ni manje ni više, nego kupovinu čak 92 od 502 preduzeća koje Vlada Srbije namerava da proda, među kojima je i borski RTB „Bor“.

rtb avionski snimak

Miloš Paunović, rodom iz Kovina, a student ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, izrazio je u pismima Agenciji za privatizaciju želju za kupovinom čak 92 preduzeća, među kojima su i veoma vredni giganti poput „Galenike“, ali i borskog RTB „Bor“.

Iako nije jasno da li se student samo šali, ili je ozbiljan u nameri da kupi ovako veliki broj srpskih preduzeća, on, ipak, jasno ističe svoj plan:

Miloš Paunović
Miloš Paunović

„Što ih više kupim, biće bolje radnicima. Cilj mi je da sprečim dalje propadanje ovih firmi i održim u njima zaposlenost na postojećem nivou, ali i da ostvarim profit“, tvrdi Paunović.

Kako navodi, motivi su mu krajnje dobronamerni, ali je Vlada Srbije ovakav gest mladića protumačila kao obesmišljavanje namere Vlade da kroz poziv za slanje pisama o zainteresovanosti anketira investitore o mogućem ulaganju u firme u restrukturiranju.

Zbog ovog slučaja, koji nije jedini, u pripremi su mnogi kontrolni mehanizmi, koji će biti uvedeni u daljem postupku prodaje.

Paunović insistira na tome da u posao uđe sam. Odbija, međutim, da odgovori na pitanje odakle mu novac za sve to.

(Blic, Bor030)