Studenti Tehničkog fakulteta na stručnoj praksi u kompaniji Zijin Bor Copper

0
1403

Apsolventi i studenti završne godine Tehničkog fakultata u Boru potpisali su ugovore sa Serbia Zijin Bor Copper (nakadašnjim Rudarsko-topioničarskom basenom Bor) o spovođenju stručne prakse u ovoj kompaniji.

Kroz nekoliko kvalifikacionih krugova izabrano je 38 budućih inženjera koji će do njihovog diplomiranja biti angažovani pet sati u kompaniji, dok će imati i dva sata učenja kineskog jezika. Stručna praksa podrazumeva novčanu naknadu od 10 hiljada dinara mesečno.

Po isteku trajanja ugovora, stručna komisija će, na osnovu procene zalaganja na poslu i časovima kineskog jezika tokom stručne prakse, potpisnicima ugovora ponuditi zaposlenje”, kažu iz Zijina.

Svečanost je održana u amfiteatru Tehničkog fakulteta u Boru, a ugovore je uručio direktor sektora za ljudske resurse kompanije Serbia Zijin Bor Copper Huang Zhaoyu.

“Ova svečanost će otvoriti vrata saradnji između kompanije i grada Bora, kao i kompanije i Tehničkog fakulteta u Boru. Verujem da ćemo u bliskoj budućnosti ostvarivati podjenake uspehe.

Drevni kineski mislilac Laozi je rekao “I gorostasni hrast je iz žira izrastao”.

Kompanija može da obezbedi odličnu platformu za razvoj izvrsnim stručnim kadrovima i talentovanim studentima iz oblasti menadžmenta, ali je potrebno da oni, u saradnji sa kineskim menadžmentom, kroz obavljanje svih uobičajenih radnih zadataka, steknu osnovna iskustva i znanja. Samo oni koji usvajaju i implementiraju duh inovacije i neprestano se usavršavaju mogu postati vrhunski kadrovi u kompaniji”, poručio je Zhaoyu.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je ocenio da ovim potezom je kompanija Zijin ozbiljno razmišlja o svojoj budućnosti, ali i o budućnosti grada Bora.

“Zijin društveno odgovorno, ali i odgovorno prema sebi bira najbolje mlade ljude koje će da obuče i opreme da sutra mogu da budu nosioci razvoja kompanije, ali i grada Bora”, rekao je Milikić.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime