Studentima Tehničkog fakulteta u Boru stipendije i stručna praksa u međunarodnoj kompaniji

Studenti završnih godina osnovnih i master studija Tehničkog fakulteta u Boru, dobili su mogućnost da usavrše svoje veštine na stručnoj praksi u kompaniji Kromberg & Schubert koja će stipendirati odabrane kandidate.

Već u ovom semestru, pet odabranih studenata biće pozvani na stručnu praksu u Kruševac i sklopiti ugovor o stipendiji od 100.000 dinara, a sve je realizovano ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji  između Tehničkog fakulteta u Boru i kompanije Kromberg & Schubert.

Ova kompanija inače primenjuje KAISEN alat kvaliteta menadžmenta koje uče studenti svih odseka na borskom fakultetu a nastavu drže profesori Odseka za menadžment.

Ivana Bojović Ivković iz kompanije Kromberg & Schubert, napominje da je osnovna ideja saradnje sa borskim fakultetom da mladim ljudima omogući praksu do šest meseci, da prođu kroz kompaniju, i steknu konkretna znanja i veštine, a da, ukoliko bude interesovanja, dođe i do radnog angažovanja.

Dekan Tehničkog fakulteta Nada Štrbac, izrazila je zadovoljstvo što je borski fakultet prepoznat kao respektabilna ustanova iz sastava Beogradskog univerziteta i izrazila nadu da će saradnja sa kompanijom Kromberg & Schubert krenuti uzlaznom putanjom, i da će se stvoriti mogućnost zajedničkog nastupanja na tržištu.

Student završne godine Odseka za menadžment Tehničkog fakulteta u Boru Jelena Kovačević, kaže da vidi sebe u ovoj ponudi, jer studentima pruža nove mogćnosti.

Ovo je velika prilika za borske studente koji su do sada prošli mnoge obuke iz određenih alata kvaliteta a baš to je potrebno i kompaniji iz Kruševca, kaže Boranka Jelena Kovačević.

Kromberg & Schubert  posluje na  40 lokacija u svetu, zapošljava više od 50.000 radnika, i među liderskim je kompanijama za proizvodnju električnih sistema, kablova i plastičnih komponenti za auto industriju.

Konkurs na Tehničkom fakultet u Boru otvoren je do 15. marta, i svi zainteresovani o njemu se mogu raspitati u dekanatu Tehničkog fakulteta ili na linku ispod teksta.

https://menadzment.tfbor.bg.ac.rs/blog/3-mart-2020-konkurs-za-obavljanje-strucne-prakse-u-kompaniji-kromberg-schubert-srbija/