Suficit budžeta opštine Bor 43 miliona dinara

4
52

Budžet opštine Bor za prvih šest meseci ostvario je suficit od 43 miliona dinara, izjavio je na sednici lokalnog parlamenta predsednik opštine Živorad Petrović.

zivorad-petrovic-skupstina-01

On je naglasio da ostvarenje budžeta za taj period iznosi 41 odsto.

“Račun opštine ni jednog jedinog dana nije bio u blokadi. Plate u javnim preduzećina i ustanovama isplaćivane su u minut”, izjavio je za Tanjug Živorad Petrović i poručio da je malo opština u Srbiji koje mogu da se pohvale ovakvim rezultatima.

Prema njegovim rečima, prihodi u budžetu u prvoj polovini 2016. u odnosu na isti period prošle godine, bili su veći za oko 139 miliona dinara.

“Ne samo da više nemamo dugovanja, nego imamo para da uradimo sve što smo planirali, kada smo usvajali budžet za 2016. godinu”, istakao je Petrović.

Sem odluke o izvršenju budžeta, pred odbornicima lokalnog parlamenta u Boru, koji su razmatrali ukupno 23 tačke dnevnog reda, našao se i predlog Odluke o usklađivanju poslovanja javnih komunalnih preduzeća sa Zakonom o javnim preduzećima, čime je, kako je objašnjeno, predvidjen drugačiji izbor direktora.

(Tanjug)

4 KOMENTARA

  1. G.Zika Petrovic je licno… iskreno za to da BOR DOBIJE STATUS GRADA jer je JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA TAJ STATUS. Ali g.Zika,nazalost, nema dovoljno politicke snage i podrske da to pokrene ,izgura i zavrsi ..Jer ga blokira okruzenje koje kao poslusno kolo poslusnika.. skladno igra kako svira Veliki Borski Vizionar.. Koji godinama blokira opstinare da pokrenu obican pravno-tehnicki proces….i da… kao svi ostali gradovi u Srbiji…Bor dobije status grada…Jer Veliki Borski Vizionar ns [email protected] bude na DVE CELNE FUNKCIJEu Boru.Jednu na kojoj je svih ovih godina …i drugu gradonacelnika Bora.. A ne pada mu na kraj pameti … da deli apsolutnu lokalnu vlast sa tamo nekim gradonacelnikom…Jer GRADONACELNIK JE OZBILJNA LOKALNA VLAST..I zato VBV pakuje i prepakuje razne opstinske ekipe svojih poslusnika….A 40 000 Borana to ZNA ..i cuti…Da nije tragicno-bilo bi komicno. Napred g.Ziko….za STATUS GRADA za.Grad Bor..Prazne price du zavrsene.

  2. Od Studentskog doma pa dalje plus Brestovac … konstituisite Gradsku opstinu Novi Bor…i ispunili ste formalni uslov…i gotovo..Bor ne mora, kao neki drugi gradovi …da proglasava okolna sela za gradske opstine…Kao na primer Grad Zajecar…Ili da za gradske opstine proglasava dalja naselja u okruzenju… Kao sto je na primer.. Kostolac u slucaju Grada Pozarevca…Znaci isto kao sto je Novi Beograd… Gradska opstina Novi Bor… I Opstina Bor postaje Grad Bor…Kao sto su primer gradovi..Grad Loznica,Grad Sremska Mitrovica,Grad Jagodina,Grad Kikinda,Grad Vrsac,Grad Pirot..vec pomenuti..Grad Pozarevac,Grad Zajecar….i mnogi drugi…Idemo Ziko …Samo opusteno…Samo jako…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime