SUFICIT U BUDŽETU: Održana 63. sednica Opštinskog veća

2
34

Članovi Opštinskog veća Skupštine opštine Bor održali su juče 63. sednicu. Na Dnevnom redu našlo se 26 predloga odluka, od kojih je usvojeno 24 i oni će će biti prosleđeni odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje.

sednica-so-bor-700-01

 

Opštinski “većnici” na jučerašnjem zasedanju usvojili su predloge odluka o izmeni i dopuni Generalnog urbanističkog plana, s ciljem njegovog usklađivanja sa planom generalne regulacije, čija je izrada u toku.

Takođe, usvojen je i izuzetno važan predlog Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Bor za prvih 6 meseci ove godine, kojim je konstatovan suficit u budžetu u iznosu od 43 miliona dinara. Kako se moglo čuti na sednici, prihod je za 139 miliona bio veći nego u istom periodu 2015. godine.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i predloge o uslklađivanju poslovanja javnih i javno-komunalnih preduzeća u Boru sa novim Zakonom o javnim preduzećima.

Takođe, usvojen je i predlog o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru na teritoriji opštine na neodređeno vreme, čime se njihov broj ne menja, ali se borskom ogranku Istorijskog arhiva iz Negotina dozvoljava upošljavanje jednog radnika, uz recipročno smanjenje broja zaposlenih u Ustanovi “Sportski centar Bor”.

Usvojen je i predlog o davanju saglasnosti Vaterpolo klubu “Nika030” korišćenje imena opštine Bor i preimenovanje u Vaterpolo klub “Bor”.

Predsednik opštine Živorad Petrović predložio je prisutnim članovima da se radi dodatnog razmatranja sa dnevnog reda povuku predlozi o prestanku mandata v.d. direktora borskog zoološkog vrta i predlog određivanja prostora na kome ne bi bilo dozvoljeno okupljanje na celoj teritoriji opštine.

Sednica Skupštine opštine Bor na kojoj će se odbornici izjasniti o ovim predlozima odluka zakazana je za 23. septembar.

2 KOMENTARA

  1. STATUS GRADA ZA BOR !!! KOJI BOR JEDINI U SRBIJI NEMA..Opsirnini komentar je ispod prethodnog clanaka na ovom potralu: ,,Zakazana 63 sednica..,, Dajte graxu PRVO STATUS cuveni predstavnici gradjana Bora…Tragikomicari.

  2. PS. U svom komentaru o STATUSU GRADA.za Bor,clanak,,U Boru se svaki drugi brak razvodi,, g.Igor sa naseg portala je dao svoje misljenje da ce zbog obaveza RtB po UPER-u u buducnosti jos taze dobiti status grada..da ce to biti skoro nemoguce… Status grada i UPPER su potpuno i dijametralno nezavisni pravni sektori..koji medjusobno NEMAJU NIKAKVE VEZE…Pitanje.STATUSA GRADA je potpuno odvojeno i nema nikakve veze ,bukvalno nikakve ,sa bilo kojim aspektom RTB-a….TO JE POTPUNO AUTONOMNO I LEGITIMNO PRAVO BORA ,GRADJANA BORA.KOJE IM JE BLOKIRANO I USKRACENO…Svi znamo.ko je najveci ,, autoritet ,,u Boru i ko to radi…Sigurno je da g.Igor iskreno iznosi svoje misljenje ..samo ga je neko potpuno pogresno informisao..Nijedno pitanje,ekonomsko ,socijalno ili pravno RTB-a NEMA NIKAKVE VEZE SA PITANJEM STATUSA GRADA… Bilo kakvo povezivanje tih pitanja pravi novu konfuziju i DEZINFORMISE BORANE na nov nacin…Naravno da g.Igor nema taj cilj..ali neko ga je slagao i dezinformisao..G.Igore mozda ja gresim …a ne gresim…molim Vas,objasnite nam , onako kako su Vama TO objasnili, povezanost dobijanja statusa grada za Bor sa BILO kojim pravnim ,ekonomskim ili socijalnim pitanjem RTBa-Bora… TA (KAUZALNA) VEZA NE POSTOJI. U ocekivaju Vasih clanaka o pitanju STATUSA GRADA za Bor,na kome nponavljam-NE POSTUJI .Tacka. Ipak ocekujemo Vase clanke o STATUSU GRADA ZA BOR…Kao i mogucnst da se gradjjani o tom – izjasne…Kada se na ovoj stranici pojavi STOTINE MISLJENJA Bor ce biti grad Cekamo Vase objasnjenje.Pozz.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here