Suspendovan FK Bor

Dva kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva u Pomoravsko-timočkoj zoni FK Bor je suspendovan iz daljeg takmičenja. Razlog je tužba koju je protiv kluba podneo bivši igrač i trener Vojkan Aleksić.

FK Bor Logo

Fudbalski savez regiona istočne Srbije suspendovao je FK Bor zbog neizmirenih obaveza prema Aleksiću u iznosu od 440.000 dinara. Nemogućnosti odigravanja takmičarskih utakmica, klubu osnovanom 1919. godine, donosi preseljenje u niži rang (u okružnu ligu).

U saopštenju Fudbalskog kluba Bor između ostalog navodi se da je dug nastao u vreme kada je predsednik kluba bio Nebojša Ćirić, kao i da je Aleksiću ponuđeno reprogramiranje duga što je on izričito odbio.

„Sudbina jednog od najstarijih i najrenomiranijih klubova na ovim prostorima neiznesna je, ali uprava na čelu sa predsednicom Slavicom Milojević čini ogromne napore kako bi klub u kome trenira i igra više od 150-oro dece, među njima i deca Vojkana Aleksića, nastavio takmičenje na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom“ – kaže se u saopštenju Fudbalskog kluba Bor.