Šutanovac u Boru: Živimo sve lošije

Funkcioneri DS na predizbornoj konvenciji u Boru ukazali na pad standarda i ocenili da će uvođenje solidarnog poreza navesti još mladih da odu iz zemlje.

dragan-sutanovac-bor

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da je standard građana prvi put za 14 godina zvanično u januaru pao, a kao razlog naveo pogrešno vodjenu politiku u poslednje dve godine.

„Prvi put je, od 2000. godine, objavljen zvanični statistički podatak da je životni standard građana pao.

Prosečna januarska zarada bila je 38.000 dinara, deset odsto manje nego prošle godine u isto vreme, a još uvek nedostižno za mnoge građane Srbije. Istovremeno, gorivo je poskupelo za deset odsto“, rekao je Šutanovac dodajući da će penzioneri ove godine dva puta dobiti povecanje od 0,5 odsto, a godišnja inflacija je tri do četiri odsto.

Prema njegovim rečima, to znači da oni godišnje žive pet odsto lošije, a na period od tri godine penzioneri će živeti barem 15 odsto lošije.

bojan-pajtic-bor

Zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić smatra da uvođenje solidarnog poreza pokazuje stručnjacima i mladim ljudima da treba da idu iz zemlje i da ovde nema budućnosti.

„Uvođenjem solidarnog poreza i zabranom zapošljavanja u javnom sektoru na dve godine, gde su šalterski službenici izjednačeni sa lekarima i profesorima, dat je direktan signal stručnjacima koji treba da ovu zemlju vuku napred, da kada završe fakultet Srbiji nisu više potrebni“, ocenio je Pajtić i dodao da DS ima stručne i sposobne ljude u svojim redovima i da je bez obzira na to što mnogi misle da je ova politicka opcija u raspadu, ona jača nego ikada.

(Tanjug)