Sutra otvaranje dvorca kneza Karađorđevića

Nedavno renovirani dvorac kneza Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji biće otvoren sutra uz prustvo visokih delegacija iz ambasada Rumunije i Bugarske.

Nedavno renovirani dvorac kneza Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji biće otvoren sutra (u sredu 29.oktobra) uz prustvo visokih delegacija iz ambasada Rumunije i Bugarske.

 

 

Dvorac kneza Aleksandra Karađorđevića koji je do pre dve godine bio potpuno ruiniran obnovljen je i sutra će biti stavljen u funkciju, najavljeno je iz Opštine Bor.

Pre samog otvaranja koje je najvljeno za 13 časova u Opštini Bor biće priređen prijem za genelnraog konzula bugarskog konzulata u Nišu,  Georgija Jurukova i ambasadora Rumunije gospodina Jona Makoveja.

U obnovu ovog zdanja uloženo je 357.620 eura. Projekat je finansirala Evropska agencija za rekonstrukciju i razvoj uz učešće Opštine Bor sa 17% ukupne sume, a sve u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Rumunije. Istorijska veza ova dva naroda je brak Srpskog kneza Aleksandra sa rumunskom Princezom Marijom.