Sutra počinje vakcinacija. Škole neće raditi od 18. decembra

0
19

Sutra počinje vakcinacija protiv novog gripa. Tokom večeri vakcine će biti distribuirane u domove zdravlja širom Srbije.

Sutra počinje vakcinacija protiv novog gripa. Tokom večeri vakcine će biti distribuirane u domove zdravlja širom Srbije.


 

U Srbiji bi sutra trebalo da počne vakcinacija protiv novog gripa. Domovi zdravlja još nisu dobili vakcine, ali se očekuje da sutra ujutru stignu do svih gradova u zemlji. Tokom dana iz Sijene bi trebalo da stigne i novi kontingent od 120 000 doza, čije ispitivanje počinje odmah.

Škole neće raditi od 18. decembra

Prvo polugodište u školama u Srbiji će zbog gripa biti prekinuto u petak 18. decembra i nastavljeno od 11. do 22. janura, izjavio je ministar Žarko Obradović.

Ministar prosvete je objasnio da će prvi radni dan biti 11. januar i da će prvo polugodište biti završeno 22, da bi nastavnici stigli da zaključe ocene. “Stanje gripa u Srbiji, prema informacijama koje smo dobili od Radne grupe koja prati stanje gripa, je takvo da je potrebno doneti odluku u vezi sa prekidom nastave od petka 18. decembra”, izjavio je Obradović.

(B92)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here