Sutra uranci na Stolu i Zlotskim pećinama [PROGRAM]

Obeležavanje drugog dana Međunarodnog praznika rada fokus interesovanja posetilaca se po tradiciji seli na prostor kod Lazareve pećine, odnosno Lazarevog kanjona i planinu Stol.

S obzirom na veliko interesovanje tokom 2. maja, Turistička organizacija Bor je obilazak Lazareve pećine i ove godine organizovala po posebnom režimu za ovu priliku. Termini za polusatni obilazak su unapred definisani, pojačana je vodička i tehnička služba, kako bi se stvorili uslovi za što efikasniji protok posetilaca i funkcionisanje imajući u vidu specifičnost lokaliteta.

Počev od 9 do 16 sati, na svakih pola sata biće formirane grupe od maksimalno 40 osoba koje će uz pratnju vodiča imati priliku da razgledaju ovaj značajan speleološki i arheološki lokalitet.

Posetioci će moći da kupe ulaznicu po ceni od 200 dinara za jedan polučasovni termin.

Od 9 do 16 sati kod motela „Zlotske pećine“ biće održano finale manifestacije „Sajam – etno hrane“ koji organizuje udruženje „Primovara“ sa partnerima.

Turistička organizacija Bor će od 10 do 17 sati ispred Lazareve pećine održati promotivno – prodajnu izložba autentičnih suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata.

Uranak na planinini Stol

Obeležavanje prvomajskih praznika biće zaokuženo 2. maja na planini Stol pešačkom turom od Doma kulture preko Krivelja do Cepa, koja počinje u 7 sati, a od 11 i tradicionalnim usponom na vrh planine Stol.

U 8 časova, obaveštavaju organizatori, iz Novog gradskog centra do Cepa polazi autobus, koji se vraća u Bor u 17 časova.