Sve je spremno za početak nove školske godine: Besplatni udžbenici za 1.650 malih Borana

Škole u Boru spremne su za početak nove školske godine, a sutra će u đačke klupe po prvi put sesti njih 410 najmlađih učenika.

Za mlade Borane, njih 1.650 koliko ih ove školske godine pohađa od prvog do četvrtog razreda, Grad Bor obezbedio je besplatne udžbenike. Cilj ove akcije lokalne samouprave je poboljšanje kvaliteta obrazovanja i, svakako, želja da se u školovanje dece permanentno ulaže.

“Ponosni smo što smo i ove godine iz gradskog budžeta kupili komplete knjiga za sve učenike prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda na teritoriji grada Bora, za šta je izdvojeno 9,8 miliona dinara za 16.000 udžbenika. Knjige su raspoređene po školama i 1650 učenika od prvog do četvrtog razreda na školskoj klupi čeka besplatni komplet udžbenika. Hoću da učinimo sve da Bor ne izgubi nijedno odeljenje, da svaku školu čuvamo i da kontinuirano ulažemo u njih”, kaže Aleksandar Milikić, gradonačenik Bora.

U lokalnoj samoupravi navode da će i u narednom periodu ulagati u poboljšanje rada đaka, tako zaposlenih u školama što kroz investiciona ulaganja, a što i kroz ulaganja u nastavne planove i programe.