Svečana sednica: Odbornici danas potvrđuju status grada

1
286

Predsednik Skupštine opštine Bor Dragan Žikić zakazao je za petak, 27. jul, svečanu sednicu lokalnog parlamenta.

Na četvrtoj po redu sednici u aktuelnom sazivu, pred odbornicima će se naći predlozi o neophodnim izmenama Statuta budući da je Bor nedavno dobio status grada.

Na dnevnom redu je i odluka o utvrđivanju organa grada, s obzirom da će odbornici Skupštine opštine, shodno novom statusu, postati odbornici Skupštine grada, predsednik opštine gradonačelnik, opštinski većnici gradski, a Opštinska uprava – Gradska uprava.

Uz ove odluke, odbornici će razmatrati i predlog odluke o platama i drugim primanjima za izabrana i postavljena lica u organima grada Bora, kojom će funkcionerima, za 10 do 15 odsto biti povećana primanja.

Sednicom će početi celodnevna proslava dobijanja statusa grada. Planirano je da u podne bude održana svečana akademija, izložbe fotografija i rukotvorina biće održane na platou Doma kulture početi od 17 sati. U finišu proslave biće održan koncert u amfiteatru sa početkom u 20 sati koji će začiniti vatromet.

Poslanici Narodne Skupštine Republike Srbije usvojili su 20. juna izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije i Boru vratili status grada.

Bor je status grada prvi put dobio 6. maja 1947. godine odlukom tadašnje Vlade Narodne Republike Srbije.

1 KOMENTAR

  1. 😊😊😊 Svim Bornima…. ma gde da su…SRECAN VAM GRAD BOR !!! 😊😊😊 A STIZE I KORIDOR ISTOK…I Bor vise nikada nece biti rudarsko naselje bez statusa…daleko od svakog znacajnog saobracajnog pravca i koridora …na kraju puta za nigde…. Vec GRAD …RUDARSKO-INDUSTIJSKI CENTAR SRBIJE… I VEOMA VAZAN TRANZITNI GRAD NA TRANSEVOPSKOM I INTERKONTINENTALNOM DRUMSKO/ZELEZNICKOM KORIDORU… KOJI SPAJA EVROPU OD ATLANSKOG OKEANA DO CRNOG MORA…I EVROPU I AZIJU….. Jos jednom.. SRECAN VAM GRAD BOR BORANI..🤩🤩🤩🤩🤩🤩 I NOCAS VESELO NA ZURCI KOD DOMA..🎶🎵🎼🎼🎼🎼

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here