Svečani koncert KUD-a “Bor” povodom Oktobarskih svečanosti [FOTO]

0
45

Sinoć je u sali bioskopa “Zveda” u Boru povodom Oktobarskih svečanosti organizovan svečani koncert KUD-a “Bor”. kocert-kuda-2015U okviru koncerta publici su se predstavili članovi škole folklora kulturno-umetničkog društva “Bor” i članovi prvog izvođačkog ansambla, kao i vokalni solisti, grupa pevača i narodni orkestar ansambla.

Prvi izvođački ansambl predstavio se bunjavačkim igrama, igrama iz Šumadije, vlaškim igrama i srpskim igrama iz Crnorečja, a najače ovacije publike izazavalo je njihovo prikazivanje igre Vranjanska svita.

Mlađi članovi iz škole folklora ovog KUD-a izveli su dečje igre iz Srbije i koreografije igara iz Srbije, a vokalni solisti i grupa pevača svojim pesmama upotpunili su atmosferu predstavljanja bogate srpske tradicije.

Prema rečima Dragana Petrovića, umetničkog rukovodioca KUD-a “Bor”, ovaj koncert povodom Oktobarskih svečanosti 2015. godine samo je uvod u ono što će nam krajem godine predstaviti povodom obeležavanja 70 godina od postojanja i rada ovog borskog KUD-a.

Nastavak programa povodom Oktobarskih svečanosti možete pogledati ovde.

[AFG_gallery id=’38’]

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime