Svečano pušena u rad žičara na Crnom vrhu

Povodom međunarodnog Dana snega danas je svečano puštena u rad žičara na Crnom vrhu. Generalni direktor Rudarsko – topioničarskog basena (RTB) Bor, Blagoje Spaskovski, pustio je u rad nov ski-lift.

Blagoje Spaskovski

Žičara na Crnom vrhu „podignuta“ je u rekordnom roku za samo 86 dana. Rađena je najnovijom tehnikom koja garantuje da je ovo najbezbednija žičara u Srbiji.

Vlada Republike Srbije poklonila je žičaru a „Energoprojekt“ učestvovao sa svojim resursima kao izvođač radova na njenom postavljanju.

Moram reći da su godinama kalaisana pluća građana Bora i okoline sumpor – dioksidom.  Došao je trenutak da Borani da građani, meštani sela u okolini, pa i cele Srbije dogodine, kada se budu kupili topovi, kada se staza bude osvetlila, dolaze ovde zahvaljujući, da se pored rudarskog grada u Boru razvija turizam. Garantujem vam da će Bor biti ravan svim turističkim centrima, možda i najbolji i najveći, rekao je Spaskovski na svečanom otvaranju.

žičara na crnom vrhu

Javno preduzeće „Borski turistički centar“ i Skıjaškı klub Bor organizovali su rekreativnu skijašku trku na staroj stazi.