Svečanom svetom misom obeležen Božić u borskoj katoličkoj crkvi

Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po gregorijanskom kalendaru danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. Svečana božićna misa održana je jutros i u župnoj crkvi Sv. Ljudevita u Boru.

Na Badnji dan, najpre je služena misa ponoćka, gde su od strane župnika borske crkve, velečasnog Marjana Lindića, svim ljudima upućene reči da treba da se obrate bogu, jer, kako je istakao, on je jedina istinska ljubav, te da je Božić upravo blagdan za tako nešto.

Uz tradicionalne Božićne pesme poput „Radujte se narodi“, „Betleheme grade slavni“ i druge, svečano božićno slavlje nastavilo se jutrošnjom Božićnom evharistijom, kojoj je prisustvovalo stotinak vernika.

„Bog je poslao svog sina jedinca na spasenje svemu svetu. Isus je došao u poniznisti da otkupi naše grehe. Radujte se braćo, danas nam se  u gradu Davidovu rodio spasitelj – Hrist gospodin“, istakao je vlč. Lindić.

Tradicionalno, borska crkva bila je i za ovogodišnji praznik uređena u skladu sa simbolikom velikog blagdana. Centralni momenat u vidu štale gde se, prema Bibliji, rodio Isus Hrist bio je najupečatljiviji.