Tableti za učenike romske nacionalnosti u Boru

Učenicima romske nacionalnosti, koji pohađaju borsku Osnovnu školu “Vuk Karadžić“, uručeno 30 tablet uređaja sa internet karticama.

Nabavka i donacija tablet uređaja sa internet karticama realizovana je u okviru projekta podrške učenicima romske nacionalnosti u prevazilaženju teškoća usled epidemije kovida-19.

Tablet računari su donacija Fonda za obrazovanje Roma u okviru podrške deci u nastavku obrazovanja.  Ova organizacija je još početkom marta kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju virusa korona formirala takozvani urgentni fond  sa ciljem da decu zadrže u obrazovnom procesu, odgovore na izazove sa kojima se ova popucija sreće, ali i da učenicima romske nacionalnosti pomognu da budu tehnički opremljeni da prate nastavu na daljinu.

Za predstavnike Fonda za obrazovanje Roma i Fonda za otvoreno društvo, partnera na ovom projektu, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora organizovao je prijem.

“Mi ćemo i narednih godina svaki ovakav projekat da podržimo i damo mogućnost da pored formalnog obrazovanja koji se vrši kroz nivo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja onoga što grad finansira iz budžeta lokalne samouprave da svaki projekat koji dođe sa strane i koji omogućava dodatno finansiranje dobije priliku da zaživi na teritoriji grada Bora”, rekao je gradonačelnik.