Takmičenje „Strongmen“ u nedelju u Boru

Vidovdan će u Boru, nema sumnje, obeležiti državno takmičenje za izbor najsnažnijeg čoveka Srbije „Strongmen 2020“.

„Strongmen 20202 zakazan je za nedelju, 28. jun, u organizaciji Strongmen saveza Srbije. Generalni pokrovitelj smotre je Grad Bor.

Takmičenje u 18 časova na platou ispred Doma kulture otvara najatraktivnija disciplina, povlačenje kamiona od osam tona .

“Imaćemo 15 takmičara, što je rekordan broj u istoriji našeg takmičenja. Ovo je deseti put da u Boru organizujemo “Strong men” počev od 2007. kada smo imali i evropsko takmičenje”, kaže Zoran Stojić, predsednik Stongmen saveza Srbije.

Takmičari će se nadmetati u šest disciplina, od vuče kamiona na platou ispred Doma kulture, preko prevrtanja gume od 400 kilograma, nošenja dva kofera teških 250 kilograma, podizanja sto kilograma teškog balvana do podizanja jednoručnog tega teškom 60 kilograma i vuče gume od 250 kilograma. Takmičenje u ovih pet disciplina biće organizovano u amfiteatru Doma kulture.

Pobednik borskog „Strongmen 2020“ nadmetaće se u avgustu u Ligi šampiona.

„Nadam se da će ovoga puta biti i veći broj publike, da će svi biti zadovoljni i da nećemo imati povređenih takmičara i da ćemo sledeće godine ovde u Boru napraviti Balkanski kup ili Balkansko takmičenje Stongmena“, najavljuje Zoran Stojić.