Taksisti stupili u generalni štrajk

Taksisti i autoprevoznici u Boru i još 19 gradova Srbije stupili su danas u generalni štrajk. Pošto nije postignut dogovor na sastanku sa ministrom trgovine Slobodanom Milosavljevićem, taksisti su ostali pri odluci da organizuju protest.

Taksisti i autoprevoznici u Boru i još 19 gradova Srbije stupili su danas u generalni štrajk. Pošto nije postignut dogovor na sastanku sa ministrom trgovine Slobodanom Milosavljevićem, taksisti su ostali pri odluci da organizuju protest.  Oni, između ostalog, traže da se ukine obaveza uvođenja fiskalnih kasa do početka 2013. godine.

Borski taksisti su imali protestnu vožnju od 11 do 12 časova, krenuvši sa stajališta u Bolničkoj ulici, do raskrsnice na IV km na ulasku u Bor, a zatim su se Zelenim bulevarom vratili na početnu stanicu. Ovako će biti svakog dana do ispunjenja njihovih zahteva.

Pored ukidanja obaveza uvođenja fiskalnih kasa, oni traže i da se sa ulica uklone taksisti koji rade bez dozvole, da se utvrdi minimalna cena usluga i da se ukine taksa na luksuz i gas pri registraciji vozila. Zatim, pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksiste i auto-prevoznike, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga i uvođenje članova sindikata u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.

Kako su najavili, neće odustati od svojih zahteva.