Tehnički fakultet u Boru uspešno prezentovan na Sajmu obrazovanja [VIDEO]

Tokom pet dana 48. Sajma obrazovanja u Beogradu predstavljeni smerovi i izdavačka delatnost jedinog državnog fakulteta na istoku Srbije.

„Obrazovana Srbija – uspešna Srbija“ bio je slogan ovogodišnjeg Sajma obrazovanja, u koji se borski Tehnički fakultet dobro uklopio. Atraktivnost smerova, uspeh nastavno naučnog procesa, ali i naslovi brojnih publikacija, bili su aduti ove visokoškolske ustanove.

„Naš fakultet ove godine slavi 56 godina uspešnog postojanja i rada. Mi smo jedini fakultet Univerziteta u Beogradu, lociran van prestonice. Na četiri akreditovana studijska programa nastava se odvija na sva tri nivoa studija. Tu je i kontinuirani naučno istraživački rad, ali i izdavačka delatnost koju smo prezentovali na ovom sajmu. Takođe smo ponosni i na saradnju institucijama i fakultetima u Srbiji i svetu, a izdvojili bi jako uspešnu saradnju sa Akita univerzitetom u Japanu“, istakao je doc. dr Milan Radovanović.

Akcenat ovogodišnjeg Sajma obrazovanja u Beogradu bio je na učenju i usavršavanju kao trajnom životnom procesu, a Tehnički fakultet u Boru će i dalje nastupati na ovakvim i sličnim manifestacijama.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]