Tehnički fakultet u Boru obeležio Dan svog osnivanja

0
91

Tehnički fakultet u Boru, Univerziteta u Beogradu, obeležio je 16. jun, Dan osnivanja ove visokoškolske ustanove, koja studentima danas pruža savremeni način obrazovanja.

Tehnički fakultet u Boru
Foto: Bor 030 – arhiva

Dobrom organizacijom i povezanošću sa drugim fakultetima i institucijama u državi i inostranstvu, Tehnički fakultet u Boru postao je jedan od renomiranih, a sve je to odraz i dobrog uspeha studenata.  Samo u prošloj školskoj godini diplomirala su 93 studenta na osnovnim, 32 na master i šest na doktorskim studijama.

“Studenti pokazuju zadovoljavajuće znanje i veoma su cenjeni stručnjaci u zemlji i inostranstvu. Nastavnici učestvuju u realizaciji velikog broja projekata u zemlji i inostranstvu, a imamo i određeni broj projekata sa privredom”, izjavila je prof.dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

U narednom periodu prioritet je nastavak razvoja fakulteta u svim segmentima, a osnovni cilj je dalja transformacija u moderniju organizaciju.

“Dalji pravci razvoja biće povećanje aktivnosti nastavnika i saradnika radi unapređenja nastavnog procesa, osavremenjavanje nastavnih učila, adekvatniji odnos prema studentima i povećanje njihovog učešća u zajedničkim projektima sa nastavnicima”, dodala je Nada Štrbac.

Tehnički fakultet u Boru, takođe, redovno organizuje četiri međunarodne konferencije, izdaje četiri časopisa i priređuje ili učestvuje na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

Tehnički fakultet u Boru osnovan je 1961. godine i predstavlja jedinu državnu visokoškolsku ustanovu u Istočnoj Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here