„TEKIJANKA“ BI DA ULAŽE U BOR: Direktor RTB-a na proslavi jubileja kompanije „Tekijanka“

Direktor RTB-a „Bor“ Blagoje Spaskovski prisustvovao je juče u hotelu „Đerdap“ u Kladovu prigodnoj svečanosti povodom jubileja od 25 godina postojanja kompanije „Tekijanka“ koja u svom sastavu poseduje 13 maloprodajnih objekata u Borskom okrugu, a, prema ranijim najavama, u planu je otvaranje i nekoliko u samom Boru.

Tekijanka

Generalni direktor borskog rudarskog kombinata Blagoje Spaskovski prisustvovao je u hotelu „Đerdap“ u Kladovu, inače hotelu koji posluje u sastavu kompanije „Tekijanka“, proslavi četvrt veka ove kompanije, koja polako širi svoj uticaj i maloprodajni lanac na teritorije svih opština Timočke Krajine.

blagoje-spaksovksi-2015-3-nova-topionica

„Moja društvena obaveza je da se trudim u ime jedne velike društvene kompanije, kompanije koju podržava vlada, te da sve što radimo bude plodonosno i da takve dobre rezultate prikazujemo građanima. Upravo smo ovom posetom dokazali da smo društveno odgovorni“, rekao je direktor RTB-a „Bor“ Blagoje Spaskovski u izjavi Radio televiziji „Bor“.

Kompanija „Tekijanka“ trenutno zapošljava 300 radnika, a prema ranijim najavama menadžmenta ove kompanije, „Tekijanka“ bi svoje maloprodajne objekte mogla otvoriti i u samom Boru.

Iako je Danijela Caranović, marketing menažder preduzeća „Tekijanka“ iz Kladova, još pre dve godine najavila ulaganja ove kompanije u Bor i otvaranje 200 radnih mesta, to se još uvek nije desilo.

Ipak, da priča o zainteresovanosti za ulaganje „Tekijanke“ u grad bakra još uvek nije ugašena, već da se, naprotiv, na tome intenzivno radi, govori i ovaj jubilej koji su upriličili i predstavnici iz Bora.

Ako je verovati postavljenom cilju ovog preduzeća, „Tekijanka“ bi  do 2017. godine u svim gradovima Timočke Krajine trebalo da otvori supermarkete i tako uposli oko 600 osoba.