Tekijanka pomaže Draganu Pejiću iz Bora

Dragan Pejić (64) iz Bora, koji je dobrovoljno dao krv 142 puta i time spasao mnoge živote, međutim, koji sticajem okolnosti živi kao beskućnik, dobio je od kompanije „Tekijanka“ vaučer karticu na 60.000 dinara kako bi u narednih šest meseci mogao da uzima hranu u njihovim objektima.

Dragan je nedavno operisan u borskoj bolnici i oseća se dobro. Trebaće još vremena da ojača, a zima je na pragu. Odnedavno je korisnik socijalne pomoći, što mu itekako znači, ali pomoć koju mu je obezbedila Tekijanka svakako će mu još više značiti u narednih šest meseci.

„Slobodno mogu da kažem da će ova kartica Tekijanke meni spasiti život. Ne mogu vam opisati kakav osećaj imam kada znam da, ukoliko ne uspem da se snađem za hranu, da mogu u narednom periodu da odem do nekog objekta Tekijanke i da uzmem nešto hrane. Samo malo da ojačam od operacije i nadam se da ću naći kakav takav posao. Donedavno sam se hranio po deponijama i kontejenrima, a to više ne moram da radim zahvaljujući ovim ljudima iz kompanije Tekijanka. Hvala im od srca“, kaže Dragan Pejić.

Dragan živi u napuštenom objektu železnice na teretnoj stanici rudnika u Boru. U tom objektu nema ni struje, ni vode. Kompanija Tekijanka je u Draganu, pre svega, prepoznala humanistu, imajući u vidu da je dobrovoljno dao krv 142 puta.

„Naša kompanija se, kada god možemo, uključuje u život društvene zajednice i zaista se trudimo da odgovorimo na ovakve pozive u pomoć. Dragan je zaista human čovek koji spletom nesretnih okolnosti živi u napuštenom objektu, u vrlo nehumanim uslovima. Mi smo se odmah odazvali pozivu i nadam se da će mu ovaj iznos pomoći da se prehrani u narednih šest meseci“, rekla je Danijela Caranović, PR menadžer kompanije Tekijanka.