Telenor unapredio mrežu u Boru, Zaječaru i Boljevcu

Telenor je unapredio mrežu u opštinama Zaječar, Bor i Boljevac. Nakon što su završeni radovi na 7 baznih stanica u Zaječaru, 3 bazne stanice u Boru i 3 bazne stanice u Boljevcu, brzi internet je dostupan na celoj teritoriji opština, kapacitet mreže za prenos podataka je povećan, a očekuje se i bolja pokrivenost u zatvorenim prostorima, kao što su zgrade i kuće.

mobilni-telefon

Zahvaljujući ovom unapređenju, korisnici će moći da iskoriste sve prednosti koje pruža korišćenje mobilnog interneta. Brže učitavanje sadržaja, korišćenje naprednih servisa kao što su skidanje muzike i video sadržaja, striming, korišćenje aplikacija poput Jutjuba, Skajpa, samo su deo unapređenog korisničkog iskustva koje donosi brzi internet.

Ulaganjem i daljim razvojem mreže, Telenor nastoji da svakom korisniku omogući pristup mobilnom internetu i kvalitetnoj i sigurnoj mreži.

Telenor mreža treće generacije trenutno pokriva 85 posto stanovnika Srbije. Dodatna  investicija od 10 miliona evra omogućiće da do kraja marta 2016. cela Srbija bude pokrivena brzim internetom. Brzi internet biće dostupan gde god postoji signal za mobilni telefon, a pristup mreži treće generacije imaće 99% stanovnika naše zemlje.