Tender za RTB u junu, Brnabić očekuje “jaku utakmicu”

3
649

Tender za strateškog partnera Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor biće raspisan ovog meseca, najavila je danas u Boru predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Ona je dodala i da očekuje da se na tender jave respektabilne svetske rudarske kompanije i da će ceo posao biti okončan do kraja godine.

“Očekujem jaku utakmicu, ali pre svega da imamo jači i stabilniji RTB Bor”, rekla je Brnabićeva danas u “gradu bakra”.

Predsednica Vlade je podsetila da u je RTB-u zaposleno 5.000 ljudi, a da od ove kompanije zavisi 20.000 porodica.

“Očekujem da ćemo imati ono što smo imali u Železari u Smederevu, mnogo jači kompleks u Boru koji će na bolji način da odgovori na potrebe za dinamičnim ekonomskim razvojem”, istakla je premijerka.

U ukupnom BDP-u RTB trenutno doprinosi sa 0,8 odsto, ovaj udeo bi mogao biti povećan za još jedan odsto (na ukupnih 1,8%), ako se tender završi u skladu sa očekivanjima, što je važno za ekonomski razvoj zemlje, kaže predsednica Vlade.

“Nadam se da ćemo zadržati sve ljude i očekujem da taj posao završimo do kraja godine i da će to biti veliki impuls za Bor i okolinu”, poručila je Brnabićeva.

(Bor030 / Tanjug)3 KOMENTARA

  1. ..A da li i pobedniku ove utakmice,ma ko on bio..treba Koridor Istok…o kome je opsirnin vec napisano u komentarima.. o clancima o vozu,o novom rudniku u Metovnici….jer Borani moraju to da znaju.. A stize ponocni tramvaj….i odoh..Laku noc Bor..na ovom Portalu…

  2. Premijer(ka) najavila je raspisivanje tendera, kog raspisuju već dve godine za RTB Bor, u junu. Ona je u očekivanju “jake utakmice”. Ukoliko arbitar bude čelnik RTB Bor, a pomoćnici ΛV i lepršavi(a) premijer(ka), utakmica je pre vremena rešena, uspešno, za koga?

  3. Ana je kraljica.Samo tako neka nastavi.Podrska za SNS i vladu Srbije.Hvala predsedniku Vucicu i hvala i Tomi pre njega i Borisu i Mladjanu Dinkicu jer su i pored svih problema nalazili nacine da pomognu ovom gradu i rudniku.I naravno kako zaboraviti najveceg borca Spaskovskog jer od njegovog povratka ovaj grad je prodisao i disace uskoro punim plucima.
    Koliko covek treba da bude zlonameran ili glup da ne vidi grcevitu borbu koja se vodi za ovaj grad i njegovo stanovnistvo.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime