Teniserka Staša Srbulović putuje na „Australijan open“ o trošku Srbija Ziđin Koper

Dvadesetogodišnja teniserka Staša Srbulović iz Zlota kod Bora, aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista, putuje u januaru sledeće godine u Melburn na „Australijan open“. Više tu nema nikakve dileme jer će putne troškove, jedinu stavku koju ne finansira organizator najprestižnijeg teniskog turnira u Australiji, pokriti Srbija Ziđin Koper.

Foto: M. Stojčev/Srbija Ziđin Koper

„Staša je izvanredna mlada devojka i odlična teniserka. Ponosni smo na činjenicu što delom možemo da učestvujemo u njenom putu ka vrhu. Staši jeste mesto na najprestižnijem teniskom turniru u Melburnu i zbog toga smo sa zadovoljstvom doneli odluku da joj još jednom pružimo podršku. Ona to zaslužuje, jer je veoma talentovana, vredna i iznad svega skromna devojka. Iako deluje krhko, bogami me je namučila na terenu“, kazao je zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper i rukovodilac Kancelarije za ESG Huang Džaoju, koji je sa Stašom odigrao nekoliko gemova na teniskom terenu, gde ona sa trenerom Slavkom Đurićem svakoga dana naporno trenira.

Foto: M. Stojčev/Srbija Ziđin Koper

Staša je šesta na svetskoj rang-listi gluvih i nagluvih tenisera, a do te pozicije, koja joj otvara vrata „Australijan opena“ bez kvalifikacija, doveli su je rezultati koje je postigla u poslednje dve godine.

Majka Ivana kaže da su ulaganja u njenu tenisku karijeru velika i da bez pomoći kompanije Staša ne bi mogla da se takmiči na velikim turnirima.

Foto: M. Stojčev/Srbija Ziđin Koper

„Veliku zahvalnost dugujemo menadžmentu Srbija Ziđin Koper, jer da njih nije bilo, ne bismo uspeli da ostvarimo sve ono što smo postigli prošle i ove godine. U najznačajnije rezultate izdvojila bih Olimpijske igre u Brazilu prošle godine, gde je Staša bila peta. To joj je otvorilo put za naredne igre u Tokiju 2025. godine, gde ima pravo da igra bez kvalifikacija. Tu je i Evropsko srebro na Kritu i treće mesto na Svetskom prvenstvu u Antaliji 2018, koje je osvojila sa Slovakom Marekom Vakom u miks-dublu“, ponosom ističe Ivana Srbulović.

Staša sledeće sedmice putuje u Austriju, gde će dobiti licencu za igru na turnirima i u ovoj zemlji.

Foto: M. Stojčev/Srbija Ziđin Koper

„Sada moramo da pojačamo treninge kako bi mogla da parira ostalim igračicama. Staša ima dobro kretanje, odličan forhend i solidan servis, a ostalo što je potrebno za sigurnost u igri ćemo usavršavati. U principu, u tenisu uvek ima prostora za napredak i savršeniji prilaz svakom elementu“, kaže Stašin trener Slavko Đurić.