Teško povređen rudar borske Jame

0
2572

Darko P. (45), rudar podzemnog rudnika Jama kompanije Serbia Zijin Bor Copper povređen je kada se na njega obrušila zemlja i kamenje. Rudar je zadobio teške telesne ozlede, ali nije životno ugrožen.

Nesreća se dogodila 29. jula u popodnevnoj smeni u zgradi izvozne mašine rudnika Jama, na petom spratu, kada se na ovog rudara obrušila tona zemlje i kamenja.

On je nakon nesreće hitno transportovan u Klinički centar u Niš gde mu je pružena neophodna pomoć.

“Pacijent je zbrinut na Odeljenju intenzivne nege na Klinici za anesteziju,  stabilnom je stanju, diše sam i nije životno ugrožen”, rečeno je u Kliničkom centru.

O ovom nemilom događaju oglasila se i kompanija Serbia Zijin Bor Copper DOO Bor saopštenjem u kojem žale zbog incidenta i u kojem naglašavaju da čine sve da radnicima obezbede za bezbedan i siguran rad.

“Od trenutka povređivanja radnika do danas u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu i sa velikim olakšanjem dočekali smo vest da je povređeni D. P. potpuno zbrinut, da je njegovo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti.  Posebno zahvaljujemo borskim lekarima na požrtvovanosti i visokom profesionalizmu, jer su povređenog radnika odmah uputili u Urgentni centar Niš na dalje zbrinjavanje. Kompanija je o nemilom događaju odmah obavestila sve nadležne institucije i organe, a u želji da se ovako nešto ne ponovi, nadležni Sektor za bezbednost i zdravlje na radu razmotriće sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad”, kažu u  Serbia Zijin Bor Copper DOO Bor.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime