Težak poraz borskih košarkaša protiv ekipe KK “Radnik” iz Surdulice

Košarkaši KK “Bor-RTB” poraženi su sinoć u okviru 16. kola Prve muške regionalne lige “Istok” na svom terenu od ekipe Košarkaškog kluba “Radnik” iz Surdulice rezultatom 58:79 (11:16, 15:16, 13:21, 19:26). 

kosarkaska-lopta-bor030

Dok su košarkaši KK “Zicer” slavili svoju sedmu pobedu u takmičenju, košarkaši KK “Bor-RTB” izgubili su meč 16. kola Prve muške regionalne lige “Istok” protiv trećeplasirane ekipe KK “Radnik” iz Surdulice.

Borani, daleko oslabljeni usled kazni i bolesti nekih igrača, igrali su meč u podmlađenom sastavu. Naime, borska ekipa, sastavljena mahom od kadeta i juniora i po kojeg senora, pružala je izuzetan otpor daleko iskusnijoj i starijoj ekipi.

Da su se mladići iz borskog kluba borili koliko su mogli, govori i ne toliko velika razlika za tim iz Surdulice. Lepi potezi i asistencije koje su se završavale poenima za Borane bili su propraćeni aplauzima, a meč je dobio na atraktivnosti i usled tri lepa “zakucavanja” mladog Martinesić Nikole.

Ipak, veoma slaba odbrana i rupe koje su u odbrani konstantno postojale dozvoljavale su gostujućoj ekipi poentiranje na veoma lak i jednostavan način. Pored toga, Boranima je nedostajao i skok u odbrani.